Nieuws

D66: parkeerplaatsen binnenstad niet duidelijk

HARLINGEN – Om haar punt kracht bij te zetten, stuurde de fractie van D66 deze foto mee met enkele raadsvragen over parkeerperikelen in de binnenstad. Auto’s staan bij de tijdelijke bieb min of meer dwars over de parkeervakken.

De Voorstraat ging ongeveer tien jaar geleden op de schop, en andere delen van de binnenstad volgden. “Het ziet er mooi uit, maar er zijn veel klachten over het parkeren”, meldt D66.

Parkeerplaatsen zijn gemarkeerd met stalen kruisen in de grond. “Dit lijkt niet voldoende duidelijk. Auto’s staan bijvoorbeeld op plaatsen waar dit niet is toegestaan (voor de bankjes waar geen parkeerplaatsen zijn, op de trottoirs of op hoeken van straten) of voertuigen worden schuin in de parkeervakken geplaatst, waardoor ze deels ook op de stoepen staan. Veel inwoners van onze gemeente vinden de huidige situatie niet aantrekkelijk en onveilig.”

D66 wil een aantrekkelijke en veilige binnenstad en kaart daarom het parkeren aan bij het college van B en W. D66 wil weten of er gehandhaafd wordt op verkeerd parkeren. “Op welke momenten? Is dit slechts tijdens openingstijden van de winkels, of ook tijden de avonden en de weekenden?” Verder vraagt D66 of er een evaluatie heeft plaatsgevonden (en wat deze heeft opgeleverd) en of er anders nog een evaluatie zal plaatsvinden.

|Doorsturen