Nieuws

Coronavirus in Harlingen - brief burgemeester Roel Sluiter aan alle Harlingers

“Laten we nu alles doen om ervoor te zorgen dat we straks niemand missen!” Dat schrijft burgemeester Roel Sluiter in een brief aan alle Harlingers, nadat vandaag bekend is gemaakt dat een Harlingse het coronavirus heeft.

“Dat kan geen verrassing heten. Dit kon niet uitblijven. Het zal ook de laatste besmetting niet zijn”, aldus Sluiter. “En dat drukt ons ongenadig met de neus op de feiten en op de ernst van de situatie.” (…) “De ernst van de zaak is dat naarmate het zich nog heftiger verspreidt over de wereld, over ons land, over onze provincie, het de normale gang van zaken steeds meer zal verstoren en grote persoonlijke risico’s met zich mee zal brengen. Dat doet het nu al, maar we weten nog niet waar het einde van dit alles is.”

Het belangrijkste wat betreft alle maatregelen, schrijft Sluiter, móet u zelf doen. “Het wordt u overal steeds al aangeraden: vaak je handen wassen, in je elleboog niezen en hoesten, thuisblijven als je verkouden bent en een beetje afstand bewaren tot andere mensen.”

De volledige brief staat hier.

|Doorsturen

Froukje

2020-03-19 20:56:07

Bedankt !

BuienradarAgenda