Nieuws

Corona-uitbraak: ikc Noorderlicht deze week dicht

HARLINGEN - Vanwege een toenemend aantal besmettingen onder leerkrachten en leerlingen, heeft openbaar kindcentrum Het Noorderlicht gisteren de deuren gesloten. Het aantal coronabesmettingen in de gemeente Harlingen is deze week fors hoger.

Vorige week was er al sprake van coronabesmettingen op Het Noorderlicht. De school heeft in overleg met GGD Fryslân de deuren gesloten, in de hoop een echt groot aantal besmettingen te voorkomen. “Als het bij één gezin blijft, kan een klas in quarantaine”, zegt directeur Meindert Tjerkstra. “Maar bij meerdere gevallen - en in gezinnen met broertjes en zusjes - kun je niet meer traceren waar het vandaan komt of waar het heen gaat.”

Het thuisonderwijs is direct opgestart. De school opent maandag mogelijk de deuren weer. Dat is afhankelijk van de situatie; volgens Tjerkstra ziet het er hoopvol uit.

Het aantal bevestigde besmettingen in Harlingen, op basis van cijfers van het RIVM, is deze week flink hoger. Na een jaar met heel weinig besmettingen, kent Harlingen sinds midden februari hogere cijfers, met begin maart de hoogste piek van 38 in een week. De afgelopen weken waren stabiel met gemiddeld 30 besmettingen. De afgelopen zeven dagen telde Harlingen 64 besmettingen. Volgens een woordvoerder van GGD Fryslân heeft dat meerdere oorzaken en is het hoge aantal niet alleen toe te schrijven aan het Noorderlicht: er is sprake van coronabesmettingen in alle leeftijdsgroepen en de meeste gevallen onder vijftigers.

|Doorsturen

BuienradarAgenda