Nieuws

Concert Kraayenhof: hoe alles toch nog goed kwam

De vooruitzichten waren veelbelovend: een op maandag al uitverkochte kerk, musici die er veel zin in hebben om opnieuw (voor de derde keer) naar Kimswerd te komen en een kerkgebouw dat geschikt gemaakt was om zeker 200 bezoekers te kunnen ontvangen. Maar toen kwam de zondag…

Carel Kraayenhof en Juan Pablo Dobal. (Foto: Hieke Bijlsma)

Onheilspellende berichten over een storm zoals die in jaren niet over Nederland gekomen was. Code oranje en waarschuwingen om toch vooral niet de weg op te gaan, geen voetbal, minder boten en vliegtuigen, omgewaaide bomen, enzovoort. Tja, wat te doen? Concert niet door laten gaan? En al die bijna 200 reserveringen dan? Veel mensen voor niets laten komen?

Overleg  met Carel ’s morgens - hij was het die zou optreden samen met pianist Juan Pablo Dobal - had als resultaat dat de musici toch zouden komen! Maar dan is het afwachten: komt het publiek wel opdagen? Er waren al enkele tientallen afzeggingen, maar er bleven nog genoeg diehards over. Uiteindelijk bezochten 120 mensen een geweldig concert gegeven door twee fantastische musici. De stukken uit ‘Tiempo Loco’ werden vlekkeloos en uiterst virtuoos gespeeld en werden vaak met enige humor ingeleid. Veel eigen composities van zowel Kraayenhof als Dobal, maar ook van Astor Piazzolla, van wie het overbekede ‘Adiós Nonino’ (van de huwelijksplechtigheid van Máxima en Willem Alexander) als toegift werd gespeeld.

Het volgende concert is op zondag 5 april. Met pianiste Kanako Inoue en Emma Besselaar (cello). Met medewerking van vertelster Hilde Boomsma. Een concert voor jong en oud met als titel ‘De Speelgoeddoos’.

 

|Doorsturen

BuienradarAgenda