Nieuws

Comfort Day Wooncentrum Walinga met veel extra’s

De Comfort Day van Wooncentrum Walinga is inmiddels een begrip in en rond Harlingen. Op zaterdag 24 en zondag 25 november staan de deuren weer wijd open. “We proberen er ieder jaar weer wat extra’s aan toe te voegen”, zeggen Dieuwke en Heerco Walinga. Dat kun je wel zeggen: de bekende motorjournalist Paul van Hooff komt vertellen over zijn belevenissen.

Door Ubbo Posthuma

De initiatiefnemers vlnr Heerco en Dieuwke Walinga van wooncentrum Walinga, Menno Mensonides van EP:Mensonides en Bart Giesbers van de Gamma. (Foto: HC – Ubbo Posthuma)

Het thema van Comfort Day is ‘Warme winterdagen’ en wat kun je dan beter nuttigen dan warme chocolademelk met slagroom. Natuurlijk is er ook koffie of thee. Er zijn nieuwe elementen, maar de modeshow is gebleven. “Daar doen we heel veel mensen een plezier mee”, zegt Dieuwke. Op de catwalk, die dit jaar extra groot is, wordt in de leeftijdscategorie van jong tot oud kleding geshowd. Zowel voor kinderen als voor ouderen, dames en heren.

De modeshow is alleen op zaterdag om 11.30 en 15.00 uur. Deelnemende zaken onder andere Zensa Mode, Kleuters en Peuters, For Him, Sake Store, Prachtig Lingerie en Kamsma schoenen. Er zal een aantal relax-fauteuils langs de catwalk opgesteld staan, waar men de show kan volgen en tegelijk het gemak van deze fauteuils kan ervaren. Uiteraard is er vee informatie over slaapcomfort en de nieuwste snufjes op het gebied van meubels. 

Ook nieuw is de workshop op zondagmiddag vanaf 13.30 uur. Hier leert men zijn eigen foto’s te maken en over te brengen op hout, met als extraatje een high tea/koffie. Deze workshop is inmiddels volgeboekt, maar geïnteresseerden kunnen altijd even een kijkje nemen. Ook de chocolademelk met slagroom is weer ruim voorradig.

 

Ieder jaar probeert het sympathieke echtpaar wat extra’s aan deze dagen toe te voegen. Dit jaar komt Paul van Hooff, in de wereld van de motoren heel bekend. Als freelance journalist nam hij op zijn 41e een drastisch besluit en begon aan een reis waar de meesten van ons alleen maar van dromen. Zijn reis begon in het hoge noorden van Alaska, en eindigde in de meest zuidelijk gelegen plaats op aarde; Ushuaia. Het avontuur op zijn Motoguzzi uit 1975 duurde uiteindelijk 3 jaar, telde veel hoogtepunten, maar kende ook veel tegenslagen.

De vele ontmoetingen, de magnifieke landschappen en de meest verrassende landen beschreef Paul in zijn prachtige boek ‘Man in het Zadel’. Maar nog was zijn avonturenhonger niet gestild. Enkele jaren later trok hij op zijn motorfiets vanuit Nederland naar Tokio. Ook hier schreef hij een boek over; ‘Van hier naar Tokio’.

 

Heerco Walinga, ook een motorliefhebber, kreeg contact met deze unieke persoon en nodigde hem uit om naar Harlingen te komen. Magst wel komme, maar wel dien motor met nimme seun, moet Heerco gezegd hebben, maar dan in het Nederlands. Op zaterdag is Paul er de hele dag en kan men hem aanspreken over zijn avonturen op de motor. Tevens presenteert hij zijn boeken. De muzikale omlijsting op beide dagen is weer in vertrouwde handen van gitaarvirtuoos Harry Greve.

 

Het worden weer twee prachtige dagen waarbij gezelligheid èn sfeer hoog in het vaandel zullen staan. Op zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur en op zondag van 12.00 tot 17.00 uur.

 

Leuk om nog even te vermelden: één dezer dagen valt er een speciale krant bij iedereen in de brievenbus, met meer informatie over de Comfort Day. Niet alleen over Wooncentrum Walinga, maar ook over de Gamma en EP:Mensonides, de buren op het woonplein. Ook hun deuren zullen wijd open staan voor belangstellenden. Er is voldoende gratis en parkeermogelijkheid.

Paul van Hooff nam drastisch besluit en begon aan een reis waar de meesten van ons alleen maar van dromen.

|Doorsturen