Nieuws

Colori Ensemble in Laurentiuskerk Kimswerd

Op zondag 24 maart ’s middags vanaf 15.30 concerteert het Colori Ensemble in de Laurentiuskerk te Kimswerd. Dit trio bestaat uit musici die afstudeerden aan een conservatorium (te Amsterdam en Den Haag) en die deel uitmaken van dezelfde familie.

Rianne Jongsma (fluit, piccolo en altfluit), Wilma Jongsma (hobo en althobo) en Arjan Jongsma (marimba en vibrafoon) wonnen individueel prestigieuze prijzen op het Prinses Christina Concours en het Nationaal Concours van de Stichting Jong Muziektalent Nederland. Als Colori Ensemble treden ze op in bezettingen variërend van duo, trio tot soms kwartet inclusief piano. Het trio-repertoire bestaat onder andere uit eigen arrangementen van werken van componisten als Bach, Franck en Bartok. Naast werken van deze componisten speelt het Ensemble te Kimswerd ook composities van Ibert, P. Ben-Haim, Piazzolla en van de Friese componisten S. Hoekstra en P. Visser die deze werken aan het Ensemble opdroegen.

Dit voorjaar presenteert het Colori Ensemble haar tweede CD met daarop composities van Rachmaninov, Ravel en De Falla naast werken van hedendaagse componisten. Het Colori Ensemble was de afgelopen jaren onder andere  te beluisteren in VPRO Vrije Geluiden, Opium op 4, in de Nieuwe Kerk te Den Haag, in de Spiegelzaal en de Kleine Zaal van het Koninklijk Concertgebouw, de Harmonie te Leeuwarden, De Lawei te Drachten en Theater Sneek. Op zondag 24 maart speelt het Ensemble voor het eerst in Kimswerd. Meer info over het ensemble op www.coloriensemble.com. Toegangsprijs: € 15 en kinderen € 5. Vrienden van de Stichting Laurentiuskerk Kimswerd betalen € 10 (kinderen van Vrienden € 3).

|Doorsturen