Nieuws

Carel Kraayenhof en Juan Pablo Dobal in Laurentiuskerk

De wereldberoemde bandoneonist Carel Kraayenhof komt zondag 9 februari met zijn virtuose Argentijnse pianist Juan Pablo Dobal naar Kimswerd. Ze verzorgen het eerste concert van dit jaar, georganiseerd door de Stichting  Laurentiuskerk. Aanvang 15.30 uur. De toegangsprijs bedraagt € 17,50 (kind € 5).

Carel Kraayenhof behoeft nauwelijks enige introductie. Hij speelde in concertzalen in vrijwel de gehele wereld, in Australië, Rusland, Argentinië en vele andere landen en trad twee  keer eerder in de Laurentiuskerk van Kimswerd op.  Andere optredens van het duo Kraayenhof/Dobal in februari vinden plaats in onder andere Purmerend, Deventer, Enschede, Gouda, Rotterdam, Baarn en Amsterdam (Concertgebouw). Zijn concert te Kimswerd is het enige in Friesland dit jaar.

Componist en bandoneonist Carel Kraayenhof kreeg in 2018 een Edison voor zijn gehele oeuvre en zijn buitengewone betekenis voor de Nederlandse muziek. Kraayenhof vestigde in één keer zijn naam in Nederland met zijn vertolking van het nummer ‘Adiós Ninono’ dat hij speelde bij het huwelijk van Willem Alexander en Máxima in de Nieuwe Kerk te Amsterdam.

Juan Pablo Dobal werd geboren in Buenos Aires (Argentinië). Hij begon op 9-jarige leeftijd aan zijn klassieke piano-opleiding, maar daarnaast richtte hij zich vooral ook op de populaire en geïmproviseerde muziek (tango, folklore, jazz). Juan Pablo is al vele jaren actief in Nederland als pianist, maar ook als componist. Sinds 2010 is hij de vaste pianist in het tangoduo mat Carel, maar ook in het  Sexteto Canyengue en het Carel Kraayenhof Ensemble.

Het programma te Kimswerd heeft als titel ‘Tiempo Loco/Dwaze tijd’ mee. De musici voeren de luisteraars mee vanuit de haastige stad naar de onmetelijke Argentijnse pampa waar mens en dier nog alle tijd hebben. Zij blijven daarbij altijd zoeken naar nieuwe klanken door deze voortdurend te combineren. Er zijn weinig musici in Europa die de Argentijnse folklore en tango zo ritmisch swingend en ontroerend tot leven kunnen brengen. Het duo schakelt soepel van chamamé en zamba naar tango’s en milongo’s en dat alles vaak met humor, het handelsmerk van beide mannen. Reserveren: www.laurentiuskekkimswerd.nl.

|Doorsturen

BuienradarAgenda