Nieuws

Buurtfeest loopt uit op huwelijk

Casper van Veen en zijn vriendin Wilma de Jong organiseerden zaterdagmiddag een buurtfeest voor bewoners van Zeilmakerstraat, Zoutsloot en Visserstraat. Het feest liep uit op een huwelijk.

Door Ubbo Posthuma

Een gezellig buurtfeest met onverwachte ontwikkelingen. (Foto’s: HC – Ubbo Posthuma)

Het laatste jaar had hun oudste zoon nogal wat gezondheidsproblemen. Gelukkig gaat het nu iets beter. De hele buurt leefde met het gezin mee. Om hun dankbaarheid te tonen tegenover de buurtbewoners én het feit dat Wilma en Casper beiden 40 jaar waren geworden, werd het feest georganiseerd.

 

De Visserstraat was omgebouwd tot één groot feestterrein met voor de jeugd een springkussen en een zeepbaan. Met het prachtige weer overal zitjes, een grote partytent, een toiletwagen en een barbecue. En wie anders dan Johan Outhuijse stond achter de bar. Het feest begon om 17.00 uur en een kleine 140 genodigden kwamen opdagen. Omdat Casper actief bij de KNRM betrokken is, waren ook zijn collega’s uitgenodigd. DJ Brambo verzorgde de muziek.

 

Om 20.00 uur werd er stilte gevraagd. Tot ieders verrassing ging Casper voor zijn vriendin Wilma op de knieën. Met trillende stem vroeg hij of Wilma met hem wilde trouwen. Het antwoord was krachtig “Ja”.

De huishond had een doosje om zijn nek, waar een paar prachtige ringen in zaten. Het was de bedoeling dat Casper deze om de vinger van zijn toekomstige bruid zou schuiven. Door de warmte waren de vingers echter wat opgezet en lukte dit niet. Toch werd er ‘Lang zullen zij leven’ aangeheven en felicitaties volgden. Wanneer zij in het huwelijksbootje zullen stappen is nog niet bekend. Het feest duurde tot in de kleine uurtjes. 

Casper en Wilma en de kinderen Pieter en Jelle.

|Doorsturen