Nieuws

Burgerschap-dag op Vestdijk

Leerlingen van rsg Simon Vestdijk beleefden afgelopen maandag een ‘School Take Over’ door Young Impact. Young Impact verzorgt gastlessen om leerlingen nog bewuster te maken van de wereld om hen heen. Een kwestie van ‘Burgerschap’: inwoners die deelnemen aan de maatschappij en die helpen vormgeven.

Voor de leerlingen een mooie dag met workshops over talentontwikkeling, ‘stap uit je comfort-zone’, maar ook over klimaat, diversiteit, gelijke kansen, onze maatschappij en gezondheid en gezonde leefstijl.

Zo werden er mooie kerstkaarten geschreven voor ouderen in de Spiker en de Batting, werden er veel kleding en houdbare producten opgehaald voor het Leger des Heils in Harlingen, veel zwerfafval opgeruimd rond de school en mooie posters gemaakt over gezondheid.

Door verschillende Harlinger ondernemers werden 5 december-cadeautjes beschikbaar gesteld voor een sinterklaasactie van de Skûle Welzijn.

Wethouder Hendrik Sijtsma was aanwezig en maakte met grote belangstelling kennis met alle activiteiten binnen en buiten de school.

Als afsluiting van deze mooi dag, en voor de impact die de leerlingen hebben gemaakt, werden ze getrakteerd op een knallend optreden van Mr Polska.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda