Nieuws

Burgemeester Ina Sjerps bezoekt rsg Simon Vestdijk

Burgemeester Ina Sjerps heeft vanmorgen een bezoek gebracht aan rsg Simon Vestdijk. Sjerps legt diverse werkbezoeken af om de gemeente, haar inwoners, bedrijven en organisaties beter te leren kennen. Met veel plezier opende de school haar deuren voor de burgemeester.

(Foto: HC - Joachim de Ruijter)

Directeur van rsg Simon Vestdijk Harlingen Gerald Schutte: “Als school zijn we trots op wat we doen. We hebben een mooi divers onderwijsaanbod, en laten dat graag zien aan onze burgemeester.”

Naast een kennismaking met de school, de leerlingen en de medewerkers, bezocht de burgemeester een breed scala aan lessen. Zo bezocht de burgemeester lessen dienstverlening en producten, handvaardigheid, geschiedenis en onderzoek & ontwerp (Technasium). Tevens sprak de burgemeester met een afvaardiging van de leerlingenraad. De leerlingenraad stimuleert leerlingparticipatie, functioneert als een klankbord voor de schoolleiding en geeft tips ter verbetering van het onderwijs. De burgemeester was zichtbaar onder de indruk van het brede onderwijsaanbod.

Het bezoek werd afgesloten met een rondleiding over het buitenterrein van de school. Op dit moment wordt hard gewerkt aan de herinrichting van de Koningin Julianastraat. Tegelijkertijd wordt het schoolterrein ook heringericht. Hiermee wordt het schoolplein niet alleen voor leerlingen een fijne plek om te ontspannen, maar ook voor de omliggende wijk. Er komt onder andere een nieuw pannaveld, een basketbalveld en een heus amfitheater. Schutte: “Een plek die doet ontmoeten en doet bewegen. Dit past perfect binnen de gezonde school die rsg Simon Vestdijk wil zijn.”

|Doorsturen

BuienradarAgenda