Nieuws

Brutale autodief klemgereden

“Wat een sensatie, gewoon in ons eigen mooie havenstadje Harlingen.” Karin Brouwer uit Kimswerd raakte afgelopen zaterdag verzeild in een spannend avontuur, compleet met auto-achtervolging!

De gevluchte autodief is in de boeien geslagen.

Karin verkoopt haar Peugeot en zaterdagmorgen komt er een koper uit Zwolle. Hij is samen met een vriend, en na een inspectie van de auto is de koop rond. Dan alleen nog het kenteken overschrijven, en dus op naar het dichtstbijzijnde PostNL-punt. In verband met corona allemaal apart: Karin in haar auto, Diederik in zijn auto en de vriend in de pas verkochte auto. Ze rijden naar de Jumbo, want volgens informatie op internet kun je daar je kenteken over laten schrijven. Maar dat blijkt niet te kunnen, en dus moeten ze door naar de Bruna. 

Ze besluiten te voet te gaan; de vriend van Diederik blijft achter op het parkeerterrein. Het kenteken wordt bij de Bruna overgeschreven, en als Karin en Diederik terugkomen, rent de vriend op ze af, en roept: “Waar is de auto gebleven?!” Karin kijkt om zich heen en ziet dat de auto niet meer in het parkeervak staat. Wat blijkt? De vriend had de sleutel in het contact laten zitten en ging even bij de Bolswardervaart kijken.

Terwijl Diederik de politie belt, ziet Karin de Peugeot aan komen rijden uit de richting van het station. Ze wijst. “Dat is ’m, dat is ’m!” De beide mannen kijken en verhip, daar rijdt Diederiks nieuwe en net gestolen auto! Ze rennen naar Diederiks (oude) auto en scheuren het parkeerterrein af, achter de autodief aan richting de Aldi.

Karin volgt iets later. De Westerzeedijk is afgesloten voor werkzaamheden, dus rijdt ze richting binnenstad en na een rondje Harlingen wordt ze gebeld door Diederik: ze hebben de autodief te pakken! Net voorbij Zurich konden ze hem klemrijden (de achtervolging ging deels over het fietspad langs de Westerzeedijk). 

De autodief vertelde Diederik dat hij de auto net gekregen had. Hij zei dat hij spijt had en dat hij het nooit weer zou doen. Hij had er wat van geleerd, en het was volgens de autodief wel goed zo. Maar daar dacht Diederik anders over: even wachten tot de politie komt! Toen de politie kwam aangereden, rende de autodief weg, maar de politie had ’m snel te pakken.

|Doorsturen

BuienradarAgenda