Bruggenbouwersbokaal voor Hein Kuiken

HARLINGEN – Uit handen van Anja Schilder, coördinator van de stichting Present, ontving wethouder Hein Kuiken dinsdagmorgen op het Harlinger stadhuis de Bruggenbouwersbokaal. Kuiken heeft, zo vindt Stichting Present, een bijzondere rol en betrokkenheid gehad op het gebied van het sociaal domein vanuit zijn functie als wethouder, maar ook als persoon.

De overhandiging van de Bruggenbouwersbokaal aan wethouder Hein Kuiken. V.l.n.r. Hein Kuiken, Anja Schilder, Anita Beenen en Gea Smits (Foto: HC – Ubbo Posthuma)

Door Ubbo Posthuma

In een korte inleiding lichtte Anja Schilder het doel van de stichting Present toe en liet weten eind januari als stichting de titel ‘Bruggenbouwer van het jaar’ te hebben ontvangen. Zij kreeg deze uit handen van Burgemeester Bort Koelewijn uit Kampen. Een wisselbokaal die letterlijk een brug verbeeldt. De titel bruggenbouwer ontving de stichting voor het door hen georganiseerd project in 2017. Een sociale activiteit met een unieke samenwerking tussen mensen van de J.P. van de Bent Stichting en kinderen van de Weekendschool Franeker, die samen bij het wooncentrum Saxenoord een kerstattentie gingen uitdelen.

“In plaats van deze ‘Bruggenbouwersbokaal’ een jaar lang op de kast te laten staan, wil Present Noordwest Friesland deze bokaal een reis laten maken door het werkgebied van de stichting”, liet Schilder weten. “Dit naar voorbeeld van Stichting Present Kampen, de vorige winnaar. Met als doel: lokaal meer bruggen bouwen, organisaties en personen verbinden en initiatieven onder de aandacht te brengen.”

Anja Schilder: “De eerste bruggenbouwer die de bokaal ontvangt is dan ook Hein Kuiken, wethouder van de gemeente Harlingen. De erkenning gaat naar Kuiken als persoon, maar staat zeker ook symbool voor hoe het college van Burgemeester en Wethouders zich heeft ingezet om na de decentralisatie van zorg, werk en jeugdhulp vorm heeft gegeven aan de uitvoering van deze taak binnen het sociaal domein.”

De bokaal blijft vier weken in bezit van de wethouder. Daarna zal Hein Kuiken de bokaal doorgeven aan een volgende bruggenbouwer of initiatief in Noordwest-Friesland. “De reden dat we in Harlingen beginnen komt mede doordat de oprichting in 2016 van de afdeling Present Noordwest-Friesland in Harlingen is begonnen”, aldus Schilder.

In een eerste reactie liet Hein Kuiken weten zeer vereerd te zijn met deze bijzondere onderscheiding, maar gaf wel aan dat ook het College alle eer toekomt. “Met z’n allen hebben we hard gewerkt, zowel de ambtenaren als de gebiedsteams. We kunnen goed met elkaar opschieten en dat zie je elders wel anders.”

Tot slot daagde Anja Schilder het College uit om een praktisch project te gaan doen. Verder liet zij weten dat de nieuwe ontwikkelingen ook een verantwoordelijkheid voor de gemeente met zich meebrengt. “Wij kunnen niet zonder steun, er zal altijd geld nodig zijn om de organisatie te steunen.”

De overhandiging van de Bruggenbouwersbokaal aan wethouder Hein Kuiken. V.l.n.r. Hein Kuiken, Anja Schilder, Anita Beenen en Gea Smits (Foto: HC – Ubbo Posthuma)

 

|Doorsturen

Buienradar



Agenda