Nieuws

Briljanten huwelijksjubileum Jan Bolt en Johanna Dijkman

Jan Bolt en Johanna Dijkman waren afgelopen dinsdag 65 jaar getrouwd. Burgemeester Roel Sluiter heeft het echtpaar vanmorgen namens het gemeentebestuur van Harlingen gefeliciteerd.

(Foto: HC - Joachim de Ruijter)

In ‘het hoeske achter diek’ bij Hornhuizen werd Jan Bolt op 2 november 1932 geboren. Johanna Dijkman zag op 13 december 1933 het levenslicht in Den Andel, eveneens in Groningen. Beiden groeiden hier ook op, hoewel Jan vaak verhuisde omdat zijn vader landarbeider was. Jan en Johanna trouwden op 21 mei 1954 en gingen wonen op Vlieland, waar Jan als chauffeur bij de luchtmacht in dienst was.

Chauffeur is hij altijd gebleven, naast ambulancechauffeur (vaak met Johanna erbij als assistente) en taxichauffeur, maar vooral vrachtwagenchauffeur. En nog steeds maakt hij af en toe een ritje, tot zelfs buiten Nederland, maar nu in een bestelbus.

Op Vlieland werden drie dochters geboren. Na de diensttijd verhuisde het gezin in 1959 naar Harlingen en hier werden nog vier jongens geboren. Gelukkig zijn opa en oma nog altijd zeer kwiek, ook al begint het hier en daar wel een beetje te kraken. Jan heeft zelfs een hartoperatie moeten ondergaan. Dit was voor hen beiden een moeilijke tijd. Ze wonen nog lekker op zichzelf en gaan nog regelmatig een dagje met hun camper op pad en zijn zeer betrokken bij het wel en wee van hun zeven kinderen met aanhang; 26 kleinkinderen en een groeiend aantal achterkleinkinderen.

|Doorsturen

BuienradarAgenda