Nieuws

Briljanten huwelijksjubileum

Wim Goeman is een geboren Hagenees (19 januari 1936). Anne van Antwerpen is geboren (21 januari 1937) en getogen in Loosduinen. Zij leerden elkaar op de jonge leeftijd van respectievelijk 15 en 16 jaar kennen. Op 21 oktober 1954 zijn zij in Den Haag getrouwd en woonden twee jaar bij de ouders van Wim in een woning in de tuin van het paleis in Den Haag omdat vader hof hovenier was. Annie werd moeder van hun oudste dochter Marian en Wim werkte toen op de renbaan in Duindigt.

In 1956 verhuisde het gezin naar Limburg waar Wim in de mijnen ging werken en Annie werd fulltime moeder met de geboorte van zoon Ton en dochter Yvonne.

In 1965 kwam Wim als onderhoudsmonteur terecht bij Bayer Werke in Keulen en ging een bedrijfsopleiding volgen in Nederland om steden en dorpen in Duitsland om te bouwen van stadsgas naar aardgas. Deze werkzaamheden duurden tot 1968. De laatste werkgever van Wim was de glasfabriek in Maastricht. Waar hij vijf jaar heeft gewerkt als operateur en behaalde zijn diploma chemisch reiniger en middenstand.

Annie en Wim verhuisden in 1976 naar Friesland en begonnen de stomerij ‘quickynette’ aan de Voorstraat in Harlingen. Annie was heel handig met naald en draad en hielp veel mensen met verstelwerk. Een leuke anekdote uit die periode is: als het druk was voor in de winkel en Wim wilde een gestoomd kledingstuk van achter naar voren hebben dan riep hij nummertje 88. Als de kinderen dan in een melige bui waren riepen ze terug ‘bingooooo’! Het waren leuke tijden maar de winkel werd te klein en dus verhuisde het gezin in 1996 naar Berlikum waar een grote bedrijfsloods was gevonden. Na hun pensioen in 2001 hebben Annie en Wim leuke reisjes gemaakt naar Afrika waar dochter Yvonne woonde. Zo konden zij ook daar genieten van één van de vijf kleinkinderen. Annie en Wim hebben nu een achterkleinzoon van twee jaar.

In 2009 verhuisde het echtpaar weer terug naar Harlingen en werd Wim lid van de aquariumvereniging. Hij gaat graag naar Slachtehiem, een zorg- en recreatieboerderij in Lollum. Met zijn scootmobiel rijdt hij regelmatig naar rederij Doeksen op Waddenpromenade om naar de veerboten te kijken of een praatje te maken met de Ouwe Seunen. Annie gaat graag naar de stad en vindt het heerlijk om daar koffie te drinken met wat lekkers er bij.

Het briljanten huwelijksfeest kan jammer genoeg nu niet plaatsvinden omdat Annie een operatie staat te wachten. Maar omdat volgend jaar Yvonne en haar gezin uit Singapore weer terug zijn wordt het een het dubbel feest met alle kinderen, klein- en achterkleinkind(eren).

 

|Doorsturen

Loes van haaren

2019-10-22 21:34:05

Dit zijn mn pete tante Annie Hofman en gaar man ome Wim goeman ik hou zoveel van ze

Buienradar



Agenda