Nieuws

Brievenbus op de Zuiderpier voor ‘Gedachten aan zee’

Op initiatief van Boukje Grandke is er deze week een brievenbus op de Zuiderpier geplaatst. Deze opvallende brievenbus moet wandelaars op de Zuiderpier uitnodigen hun gedachten op die mooie uitkijkplek te delen en een briefje in de bus te posten. “Vrolijk, verdrietig of filosofisch, alles mag. We hopen op vele bijdragen van Harlingers en dagjesmensen”, aldus Boukje. Hier geeft ze een toelichting op het project.

Plaatsing van de brievenbus afgelopen woensdag. Vlnr: Lucie Visser (Kunstcollectief Harlingen), David Offenga en Henk Wiltjer van sponsor AutoFirst Wiltjer & Offenga, en initiatiefnemers Boukje Grandke en Fokke Visser. (Foto: HC - Joachim de Ruijter)

De Zuiderpier in Harlingen oefent een grote aantrekkingskracht uit op Harlingers en vele andere bezoekers. Vooral tijdens de weekenden komen veel dagjesmensen ‘Harlingen aan zee’ bezoeken. Ze wandelen langs het strand of bezoeken de fontein halverwege de pier, vaak gebracht door de Jonge Seun, de veerpont die ze naar de overkant brengt. Soms lopen de bezoekers ook even door naar het einde van de pier voor het prachtige uitzicht. Daar aan het eind staat men vaak even stil en tuurt een tijdje over het Wad, om vervolgens weer terug te keren.

 

Je vraagt je af wat er dan in die hoofden omgaat. Zijn het mooie gedachten, zorgen of wat anders? Het is voor velen een plek waar je je gedachten even de vrije loop kunt laten, aan het eind van de pier even bijna los van de vaste wal.

 

Wie wil, kan die ‘gedachten aan zee’ op papier zetten en in de rode brievenbus van de vroegere PTT werpen, om die gedachten (anoniem) te delen. De brievenbus wordt wekelijks geleegd. Het idee is om jaarlijks een boekje uit te geven met mooie, bijzondere of grappige bijdragen uit de brievenbus. Bij de brievenbus staat een bordje met tekst en uitleg, ook in het Duits en Engels.

|Doorsturen