Nieuws

Bouw appartementen achter station volgend jaar van start

HARLINGEN - De laatste afspraken rond de nieuwbouw en exploitatie van appartementen achter station Harlingen zijn vastgelegd. Het gaat om 26 appartementen voor begeleid wonen. Petra van der Wier, directeur bestuurder van De Bouwvereniging en Siemon Mier en Jan Pietersma van Stichting Begeleid Wonen NW Friesland hebben deze week de samenwerkingsovereenkomst voor de ontwikkeling van de stationslocatie ondertekend.

Artist impression begeleid wonen Stationslocatie Harlingen.

De Stichting Begeleid Wonen is een kleinschalig wooninitiatief voor mensen met een verstandelijke beperking in Harlingen. De bewoners van de Stichting wonen nu verspreid in woningen in de binnenstad. Op de nieuwe locatie bij het station komen zelfstandige eigentijdse appartementen. De verhuur van de appartementen verloopt via de Stichting Begeleid Wonen NW Friesland.

In het nieuwe appartementengebouw worden vier gemeenschappelijk woonkamers gerealiseerd. Het gebouw krijgt twee woonlagen en wordt voorzien van een lift. De lift is voor de ouder wordende bewoners een uitkomst. Deze voorziening was in de huidige woonsituatie niet mogelijk.

Het bestemmingsplan ligt ter inzage bij de gemeente Harlingen en staat online. De Bouwvereniging hoopt dat zij in de eerste helft van 2021 kan starten met de bouw. De bouwtijd zal ongeveer een jaar duren. Meer informatie over de  stichting begeleid wonen is te vinden: https://stbegeleidwonen.nl/.

|Doorsturen

BuienradarAgenda