Nieuws

Borstvergroting met eigen vet steeds vaker verkozen boven implantaten

Veel dames dromen van een grotere cupmaat. Cosmetische chirurgie biedt hierbij uitkomst. Maar niet iedereen is even enthousiast over het laten plaatsen van implantaten. Dat heeft gezorgd voor een groei naar de vraag van de borstvergroting met eigen vet. We vertellen over de mogelijkheden.

 

Natuurlijke borstvergroting met gezuiverd vet

De borstvergroting met eigen vet is een ingreep waar geen implantaten aan te pas komen. Hierbij wordt overtollig vet uit de buik, benen of heupen gehaald middels liposuctie. Dit wordt vervolgens gezuiverd, waarbij andere vloeistoffen als bloed en beschadigde cellen verwijderd worden. Vervolgens wordt dit weer in de borsten geïnjecteerd. Dit wordt ook wel lipofilling genoemd.

 

Het voordeel is dat het om een lichaamseigen stof gaat en dat de risico’s minimaal zijn. Wel moet je er rekening mee houden dat het mogelijk is om de cupmaat met één maat te vergroten. Je kunt dus niet ineens van een A-cup naar een D-cup. Deze techniek komt ook goed van pas om de borsten lichtelijk te corrigeren, bijvoorbeeld als de ene borst wat groter is dan de andere.

 

Meerdere cupmaten vergroten

Wanner je je borsten flink zou willen vergroten of wanneer jouw voorkeur uitgaat naar dat pronte en ronde effect (waarbij de natuurlijke vorm wat meer wegvalt en ze meer overeind staan), dan is een borstvergroting met implantaten een beter alternatief. Door negatieve verhalen in het nieuws zijn sommigen hier echter huiverig voor geworden.

 

Wellness Kliniek, aanbieder van zowel borstvergrotingen met implantaten als met eigen vet geeft aan: ‘Waar je voorkeur ook naar uitgaat, het is altijd belangrijk dat je kiest voor een veilige, gevestigde en transparante kliniek. Die zal je adviseren over welke ingreep en welke cupmaat goed bij je lichaam passen. Wij zelf maken bijvoorbeeld gebruik van de veiligste merken implantaten op de markt, waaronder die van Motiva, Mentor, Natrelle en Arion.’ De kliniek geeft aan dat er van deze vier niet per definitie één beste kwaliteit implantaat is, maar wel een beste implantaat voor jouw lichaam. Daarom gaan ze altijd uitgebreid met je in gesprek over je wensen, en passen op basis daarvan de ingreep aan. Zo is een borstvergroting veilig te ondergaan.

 

Lipofilling is niets nieuws

De techniek van vetweefseltransplantatie is niets nieuws, al in 1974 werd deze techniek geïntroduceerd. In eerste instantie om het lichaam beter in model te brengen na het uitvoeren van een operatie. Vanaf het jaar 2000 groeide lipofilling in populariteit en tegenwoordig wordt de ingreep steeds vaker gekozen voor het sculpturen van het lichaam.

 

Dat kan overigens niet alleen aan de borsten. Zo wordt het bijvoorbeeld ook vaak in het gezicht gedaan. Natuurlijke fillers, voor het accentueren van de jukbeenderen, het opvullen van rimpels of zelfs het lichtelijk corrigeren van de neus. Ook voor het vergroten van de lippen kan het ingezet worden. De effecten van één behandeling zijn niet zo groot als die van bijvoorbeeld botox, maar zijn een goed alternatief voor iedereen die de natuurlijke look verkiest. 

|Doorsturen

BuienradarAgenda