Nieuws

Bootcamptrainingen voor iedereen bij Jiu Jitsu Kenmei

Sinds mei worden er ook bootcamptrainingen gegeven bij sportschool Jiu Jitsu Kenmei. Naast vechtsporten (jiu jitsu, kickboksen en mma) kan men dus nu ook terecht voor deze vorm van fitness. De bootcamps worden gegeven op donderdagavond van 20.00 tot 21.00 uur door personal trainer en Harlingse Sia Nuus. Startpunt is het grasveld bij De Waddenhal in Harlingen.

Johan Douma, eigenaar van Jiu Jitsu Kenmei, is erg blij met het nieuwe sportaanbod. Nu kunnen ook mensen die niets met vechtsport hebben bij de Harlinger sportschool terecht. De samenwerking met Sia is ontstaan tijdens de lockdown als gevolg van het coronavirus. Toen buiten sporten halverwege mei weer was toegestaan, maar fysiek contact bij (vecht)sporten nog niet, zocht Johan naar een alternatief om zijn leden te kunnen bieden. 

“Bij bootcamp werk je in een groep aan je kracht, conditie, incasseringsvermogen, souplesse, coördinatie en balans. En ook nog in de buitenlucht, dus goed voor je weerstand! Jiu Jitsu Kenmei zit natuurlijk op een prachtige locatie bij De Waddenhal in Harlingen met een eigen grasveld en de zeedijk, het strand en de zee op nog geen 200 meter afstand. Alleen bij erg slecht weer wordt de training eventueel naar binnen verplaatst”, aldus Johan.

Tijdens de bootcamptrainingen wordt er veel gebruikgemaakt van obstakels die in de omgeving aanwezig zijn. Denk bijvoorbeeld aan bankjes, stoepranden, boomstronken en hekken. “Daarnaast maken we ook gebruik van attributen als kettlebells, battle ropes en tractorbanden. Doordat je de krachtoefeningen met je eigen lichaamsgewicht of bijvoorbeeld een kettlebell uitvoert en je niet vast zit op een apparaat, train je vaak een aantal spiergroepen tegelijk. Hiermee worden niet alleen je spieren, maar ook je coördinatie en balans uitgedaagd.”

Sia: “De uitdaging bij bootcamp is het omgaan met de obstakels op je pad en eigen lichaam. Je zult merken dat je meer kunt dan je denkt. Ik help graag mensen om door middel van beweging en sport (weer) fit en vitaal te worden of te blijven, zowel fysiek als mentaal. Door je steeds uit te dagen en een stapje verder te gaan werken we samen aan je vitaliteit, conditie en zelfbewustzijn.”

Bootcamp is niet alleen voor de topfitte, jonge, strakke mensen. De ervaren en deskundige trainers van Jiu Jitsu Kenmei kunnen voor iedere oefening variaties bedenken, waardoor deze voor iedereen goed uit te voeren is. De bootcamptrainingen van Jiu Jitsu Kenmei zijn voor iedereen, ongeacht je geslacht, leeftijd of fitheidsniveau. Heb je hier wel oren naar? Kom langs en doe vrijblijvend twee gratis proeflessen mee. Voor meer info en aanmelding kun je even bellen met Johan Douma op 06-51078447 of mailen naar info@jiujitsu-kenmei.nl. Of kijk op www.jiujitsu-kenmei.nl.

|Doorsturen

BuienradarAgenda