Nieuws

Bootcamp op de Westerzeedijk

Door corona moest ook Johan Douma van sportschool Jiu Jitsu Kenmei ‘omdenken’.  Omdat vechtsporttrainingen in de Waddenhal niet meer waren toegestaan, sloegen Johan en bootcamptrainer Sia Nuus de handen ineen, en startten ze met bootcamptrainingen in de buitenlucht.

(Foto: HC - Joachim de Ruijter)

Ze gaan graag de dijk op maar trainen normaal bij de Waddenhal. Johan en Sia zijn dan ook nieuwsgierig naar de aanleg van het Balklandpark, waar sport- en spelelementen komen, die bruikbaar zijn voor een bootcamp. Jiu Jitsu Kenmei is, net als andere clubs en partijen, aangesloten bij de informatiedeling omtrent de aanleg van het park. En dat brengt ons op de vraag: Heb je eigenlijk nog wel een sporthal nodig?

“Ik heb de vechtsporten ook nog”, zegt Johan. “Jiu jitsu gecombineerd met kickboksen en mma; dat is sinds vorig jaar bijna onmogelijk. Dat hoort binnen op de mat, in een veilige omgeving. Buiten is toch aanpassen en daardoor minder optimaal trainen.” Inmiddels mogen sporters tot en met 26 jaar in de buitenlucht wel weer in teamverband trainen.

Bootcamp ging in de winter gewoon door. Volgens Johan heeft de coronacrisis ook een positieve kant: “Sia heeft de bootcamps opgezet (Bootcamp Kenmei), en daar is animo voor; mensen zien het belang ervan in. De bootcamptrainingen zijn een mooi alternatief om in vorm te blijven. Door vechtsportelementen toe te voegen blijven ook de jiujitsuka betrokken bij de sport en kunnen ze doortrainen. De groep is nu een mooi gezelschap van vechtsporters en bootcampers. Wij proberen de mogelijkheden te bieden om iedereen zoveel mogelijk te laten sporten, alles volgens de coronamaatregelen. Bewegen blijft essentieel om fysiek en mentaal zo fit mogelijk te blijven. Onze trainingen bieden een uitlaatklep voor een tandje extra en voorzien daarnaast ook in de behoefte aan onderling contact.”

Wie vrijblijvend mee wil doen aan één van de bootcamp- of vechtsporttrainingen, kan contact opnemen met Johan via 06-51078447 of stuur een e-mail naar info@jiujitsu-kenmei.nl. Je kunt ook eerst een kijkje nemen op www.jiujitsu-kenmei.nl.

|Doorsturen

BuienradarAgenda