Nieuws

Boomsma Kieftenburg Bomenrooierij verhuist naar Harlingen

PINGJUM/HARLINGEN – Boomsma Kieftenburg Bomenrooierij verhuist eind dit jaar naar Harlingen. Het bedrijf van André en Miranda Boomsma is nu nog gevestigd in Pingjum en komt naar de woonplaats van het ondernemerskoppel. De bomenrooierij krijgt onderdak in het bedrijfspand op Lange Lijnbaan 41.

Kieftenburg Boomsma Bomenrooierij is gespecialiseerd in het rooien van bomen en begroeiing, en alle daarbij behorende werkzaamheden. Bijvoorbeeld afvoeren van takken en snoeiafval, versnipperen van takken, stobben frezen en het snoeien van bomen. Daarnaast handelt het bedrijf in hout en houtsnippers.

“In een zeer kort tijdsbestek wordt uw perceel schoon opgeleverd”, belooft Boomsma Kieftenburg Bomenrooierij. Het bedrijf beschikt over een machinepark dat is toegelegd op grotere projecten. Maar ook voor een enkele boom bij particulieren of een klein project komt de rooierij in actie. Onlangs werd Kieftenburg Boomsma nog ingeschakeld voor werkzaamheden in het Harmenspark.

 

André en Miranda Boomsma hebben in 2006 het bedrijf overgenomen van de heer J.N. Kieftenburg. Ze huurden de locatie aan de Kleinehuisterweg in Pingjum en het bedrijf ging al die jaren verder onder de naam ‘Kieftenburg’, maar vorige week kwam daar officieel ‘Boomsma’ voor te staan. “Je wilt er toch wat van je zelf in stoppen”, zegt Miranda Boomsma. De werkplaats in Pingjum werd eigenlijk wat te klein en kopen in plaats van huren lonkte. “Stilstaan is niet echt ons ding”, zegt Miranda.

Het oog viel op het bedrijfspand op Lange Lijnbaan 41, waar voorheen een houtdrogerij in zat. “Het is een knoert van een pand”, zegt Boomsma. “Het machinepark staat nu buiten en kan straks in de loods geparkeerd worden. En je kijkt uit over de Waddenzee; fantastisch!” Begin deze maand werd de koopakte getekend en momenteel worden pand en omgeving “super mooi” gemaakt. Naar verwachting verhuist Boomsma Kieftenburg Bomenrooierij eind van dit jaar. Het bedrijf biedt werk aan 12 vaste werknemers.

|Doorsturen

BuienradarAgenda