Nieuws

Boete voor bedreiging in shoarmazaak

LEEUWARDEN/HARLINGEN – Een 20-jarige Harlinger is vrijdag wegens bedreiging veroordeeld tot een geldboete van 175 euro. De Harlinger had op 30 januari 2016 in een shoarmazaak in Leeuwarden iemand met de dood bedreigd.

Het was al vroeg in de ochtend en na sluitingstijd, toen de Harlinger bij de shoarmazaak naar binnen kwam. De sfeer zou niet al te plezierig zijn geweest. De Harlinger zou een van de aanwezigen bedreigd hebben met de woorden dat hij een pistool tegen zijn hoofd zou krijgen. Dat ontkende de Harlinger. “Ik ben niet bij die jongen in de buurt geweest”, zei hij.

Destijds had hij bij de politie toegegeven dat hij best wel bedreigende woorden gezegd zou kunnen hebben. Twee weken later troffen beide betrokkenen elkaar toevallig weer in een horecagelegenheid in Harlingen. Ditmaal zou de Harlinger de ander mishandeld hebben.

Daarvoor zag de rechter echter te weinig bewijs. Er was wel onenigheid geweest, maar of de Harlinger daadwerkelijk had geslagen, daar was de rechter niet van overtuigd. Op dit punt werd de verdachte vrijgesproken.

|Doorsturen