Nieuws

Boers Box Self-storage biedt opslagruimte in Harlingen

Wie Boers zegt, denk mogelijk nog aan Boers Tuinhout op Oude Trekweg 85 in. Maar dat is al jaren verleden tijd. In 2009 verkocht Wilfred Boers dit bedrijf, maar hij behield wel een stuk terrein met loods. Een deel van het terrein verhuurde hij aan een firma voor overslag; het laden en lossen van vrachtwagens. Daarnaast stalde parkeerbedrijf De Stenen Man hier zijn auto’s, maar dit werd door de gemeente Harlingen niet langer toegestaan en de parkeerder moest dit jaar stoppen. Inmiddels heeft het terrein een nieuwe functie: ‘self storage’, genaamd Boers Box.

Door Ubbo Posthuma

Self Storage biedt zowel voor particulieren als bedrijven de mogelijkheid om tijdelijk een opslagruimte te huren. (Foto: HC – Ubbo Posthuma)

Wilfred eerder naar Curaçao, werd beheerder van een landhuis, runde een beachcafé en begon een duikcentrum. Na zijn terugkomst had Wilfred goed nagedacht wat hij met de loods zou doen. En dit jaar hakte hij de knoop door en begon een ‘self storage’, genaamd Boers Box. “Het idee voor een self storage komt oorspronkelijk uit de Verenigde Staten”, vertelt Wilfred in zijn kantoor op het terrein, waar ook Taxi Harlingen zit en er is zelfs nog ruimte voor een ander bedrijf. “Het maakte in Amerika  ongeveer 30 jaar geleden al een grote opmars. Self storage biedt zowel voor particulieren als bedrijven de mogelijkheid om tijdelijk een opslagruimte te huren op basis van de opslagbehoefte van de klant. Het bijzondere is dat de klant de opslagruimte tijdelijk kan huren, en hij betaalt deze alleen op het moment dat de opslagruimte echt nodig is. Omdat bijna elke gewenste grootte opslagruimte gehuurd kan worden, betaalt de klant daarnaast nooit te veel”, aldus de sympathieke ondernemer. “Hierdoor kan men ook praktisch alles opslaan, of het nu kort, lang, breed of hoog is. Van een complete inboedel, tot slechts enkele dozen met archiefmateriaal.”

 

Toegangssleutel

In totaal zijn er 51 units in verschillende afmetingen. Boers Box Self Storage biedt de klanten alle vrijheid. Door de ruime openingstijden kunnen klanten bij hun goederen komen wanneer zij dat willen. Ze zijn dan ook niet afhankelijk van de aanwezigheid van iemand van het bedrijf. Met de eigen unieke toegangssleutel kan men de opslagruimte als eigen garagebox beschouwen, waar de spullen veilig onder dak staan. Als de ruimte niet meer nodig is, haal je je spullen op en hoef je ook niet meer te betalen. 

 

Wilfred beseft als geen ander dat goederen een hoge materiele of emotionele waarde kunnen hebben. “Daarom hebben wij veel energie gestoken in de veiligheid van de spullen en hebben wij actieve camera-toegangscontrole, zowel binnen als buiten op het terrein. Ook aan de brandveiligheid is ruime aandacht besteed. Verder heeft alleen de klant een sleutel tot zijn persoonlijke opslagruimte.”

 

Tuinmeubilair

De verschillende box-afmetingen zorgen ervoor dat er voor elke situatie een passende box is. Naast de droge binnenopslag biedt Boers Box Self Storage ook de mogelijkheid voor opslag van semi-overdekte opslagruimtes vanaf 20 vierkante meter en op verhard buitenterrein tot 3000 vierkante meter. Verder staan er op het terrein nog 10 zeecontainers, voorzien van speciale zeecontainersloten.

 

Maar ook voor de particuliere markt heeft Boers Box de beste oplossing. Bijvoorbeeld handig bij verhuizingen van een groot huis naar een kleinere woning, of als men tijdelijk geen eigen huis heeft wordt uitgezonden. Ook handig bij verbouwingen en voor de opslag van seizoenspullen zoals tuinmeubilair, vakantie-uitrusting, kerstspullen, hobbymaterialen, verzamelingen, enzovoort. Kortom, bij Boers Box Self Storage is heel veel mogelijk. Meer weten? Boers Box Self Storage is bereikbaar via 06-53408370 en info@boersbox.nl.

In de beveiligde loods met 51 units. (Foto: HC – Ubbo Posthuma)

|Doorsturen