Nieuws

Bloemisterij Van der Meer keert terug naar het Oosterpark

Tot 2018 was Bloemisterij Auke van der Meer gevestigd aan de Groen van Prinstererstraat. Daar staat nu een appartementengebouw, en Bloemisterij Van der Meer zit tegenwoordig op Oostpoort. Na de verhuizing werden de geluiden steeds luider; dat het vertrek van de bloemisterij een groot gemis was bij ouwe trouwe klanten en voor velen was de weg naar Oostpoort een stap te ver. Daar wordt gehoor aan gegeven: er komt een tweede bloemenwinkel, tegenover de oude locatie, op Groen van Prinstererstraat 3. Komende woensdag opent de nieuwe winkel de deuren.

 Auke vertelde kort geleden in de Harlinger Courant in de rubriek ‘De Ondernemer’ zijn grootste wens: dat de naam van de bloemisterij voor de toekomst behouden blijft. Een eerste stap in die richting is gevonden in de samenwerking met Marten van der Schoot, al jaren de kerstbomenverkoper bij Van der Meer, en die sinds enkele maanden de organisatie van Bloemisterij van der Meer actief ondersteunt.


Het winkelconcept komt terug in de naam van de winkel: ‘Van der Meer vdS, bloemen, planten & meer’. Aanstaande woensdag (10 november) wordt de nieuwe winkel met een feestelijk tintje geopend. Naast een leuke openingsaanbieding, ligt er tevens een presentje klaar voor elke betalende klant.


Auke heeft hierdoor meer ruimte gekregen om de inkoop verder te optimaliseren om zo de groothandelsactiviteiten uit te breiden. Daarnaast kan hij het assortiment verbreden en voor een goed gevulde winkel zorgen. Onder andere door een extra inkoopronde bij de snijbloemen, is er zeven dagen in de week een royaal aanbod van verse snijbloemen.

Auke en Martin willen vanaf woensdag een groot deel van de producten van Bloemisterij van der Meer weer in het Oosterpark aan de man gaan brengen. Ruim een maand geleden heeft Van der Schoot het pand van fietsenmaker La Roi overgenomen, waarna direct begonnen is met het ombouwen en inrichten van de winkel. Hier zullen ook de nodige accessoires verkocht worden. Jolanda, Martens vrouw, is eveneens al jaren actief binnen Bloemisterij van der Meer. Samen met dochter Lisa heeft ze het voortouw genomen voor de inrichting van de winkel en de accessoires.

In de winkel zult u ook andere bekende gezichten uit de bloemisterij tegenkomen, de dames van de bloemisterij op Oostpoort zullen bij toerbeurt de winkel ‘bemannen’.  Dagelijks is er versa aanvoer van bloemen en planten. Uiteraard is het winkeltje te klein om het gehele assortiment van de bloemisterij aan te bieden, maar met een steeds wisselend assortiment komt de winkel een heel eind.

Van der Meer en Van der Schoot hopen op deze manier beter invulling te geven aan de klantvraag, en nodigen eenieder langs te komen in de beter gevulde locatie op Oostpoort (Fahrenheitstraat 5) of de nieuwe locatie in het Oosterpark (Groen van Prinstererstraat 3). Als het extra verkooppunt goed blijkt te werken, wil Van der Meer meerdere van dergelijke verkooppunten in  de omgeving opzetten.

|Doorsturen

BuienradarAgenda