Nieuws

Black Pearl brengt Caribische sferen in Harlingen

De Grote Bredeplaats begint zich meer en meer te ontpoppen als horecaplein. Een betrekkelijk nieuw horecabedrijf is Black Pearl, een Caribisch restaurant op Grote Bredeplaats 23.

Black Pearl onderscheidt zich als Caribisch restaurant van veel andere restaurants in Harlingen en omstreken. Talitha Boers (27) zwaait hier de scepter met behulp van haar zeven medewerkers.

Op de vraag waarom een Caribisch restaurant, begint Talitha te lachen. “Ik heb meer dan zeven jaar op Curaçao gewoond en gewerkt. Mijn vader had daar een duikschool en een restaurant. Ik gaf duikles en omdat we er een restaurant bij hadden, ben ik daar langzamerhand ook een beetje ingerold. Het is bijna onmogelijk om je daar verder te ontplooien en dat was de reden om weer terug te keren naar Nederland, een bewuste keuze.”

 Eind 2017 keerde Talitha terug naar haar geboorteplaats Harlingen. “Natuurlijk was het even wennen. Ik miste het Caribisch sfeertje best wel. Natuurlijk het klimaat,  alles is daar veel relaxter en lang zoveel regeltjes niet als hier. Ik heb me daarom ook voorgenomen om het eiland mee naar Harlingen te brengen.”

Talitha rondde de RSG in Harlingen met succes af en ging Toerisme studeren aan het Friesland College te Leeuwarden. Na het behalen van haar papieren besloot ze al na drie dagen af te reizen naar Curaçao. De bedoeling was om er één jaar te blijven. Het liep echter uit naar zeven jaar.

Terug in Harlingen deed ze veel horeca-ervaring op in de regio, om op 1 januari 2019 voor zich zelf te beginnen en ze noemde haar nieuwe zaak restaurant Black Pearl. De keuken is breed georiënteerd; naast Caribisch ook bijvoorbeeld Mexicaans en Cubaans. Dit in combinatie met Caribische biertjes, zoals de op Curaçao populaire Amstel Bright en Polar een Venezolaans biertje (populair op de Antillen). Er is veel aandacht voor het bereiden van de producten. 

De zaak is in de winterperiode op woensdag en donderdag geopend vanaf 16.30 uur. Op vrijdag, zaterdag en zondag vanaf 12.00 uur. De keuken sluit om 21.00 uur. Vrijdag en zaterdag is Black Pearl tot 00:00 open met muziek, hapjes, drankjes en cocktails. Maandag en dinsdag gesloten. 

Wekelijks zijn er verschillende menu’s voor €24,95 en sinds kort is de kaart vernieuwd. Op beide kerstdagen is er een Caribisch menu. Reserveren kan via 0517-853258. Op n nieuwjaarsdag bestaat het restaurant één jaar en dat gaat gepaard met een Nieuwjaars-borrel. Ook voor onder meer recepties, bruiloften, bedrijfsfeesten, verjaardagsfeestjes of andere gelegenheden is men hier op het juiste adres. Buffetten en catering op uw locatie.

|Doorsturen

BuienradarAgenda