Nieuws

Bijstandscliënten aan het werk dankzij Dag van de Logistiek

Tientallen bijstandsgerechtigden in Noordwest-Friesland kunnen op korte termijn starten met een baan of opleiding in de logistieke sector, dankzij de Dag van de Logistiek op 30 januari in Franeker. Deelnemers maakten kennis met de transport- en logistieksector en konden hun belangstelling voor specifieke functies kenbaar maken.

Er is veel vraag naar personeel in de logistieke sector, terwijl werkzoekenden een bijstandsuitkering ontvangen. Pastiel, Randstad en de Dienst Noardwest Fryslân organiseerden de Dag van de Logistiek om vraag en aanbod letterlijk bij elkaar te brengen.

Groothandel Foox|Bergsma stelde de locatie in Franeker beschikbaar. Circa 65 deelnemers werden rondgeleid en maakten kennis met logistieke functies als magazijnmedewerker, heftruckchauffeur en vrachtwagenchauffeur. Randstad gaf een presentatie over de arbeidsmarkt op het gebied van transport en logistiek. Deelnemers konden ter plekke hun belangstelling voor functies kenbaar maken. Wethouder Boukje Tol van gemeente Waadhoeke opende de dag en prees de deelnemers om hun motivatie: “Een dag als deze biedt kansen om uit de bijstand te komen. En hoewel ze er soms best een drempel voor over moeten, grijpen toch ruim 60 mensen die kans.”

 

De eerste inventarisatie heeft inmiddels plaatsgevonden: Twintig deelnemers hebben belangstelling voor een baan als chauffeur en zijn uitgenodigd voor een vervolgbijeenkomst op 8 februari, met Randstad, Pastiel en de Dienst. Daarin is verder ingezoomd op het chauffeursvak. Geïnteresseerden kunnen in aanmerking komen voor een opleiding.

Dertig personen hebben interesse voor een ander beroep binnen de logistiek. In de loop van februari volgen verdere afspraken. Overige deelnemers gaan met de Dienst en Pastiel onderzoeken waar hun wensen en mogelijkheden voor werk liggen, al dan niet in binnen de logistieke sector.

 

Randstad matcht de deelnemers met beschikbare vacatures. Eventuele noodzakelijke opleidingen worden grotendeels betaald door Randstad. De Dienst en Pastiel onderzoeken de mogelijkheden om soortgelijke dagen te organiseren voor andere branches. UWV heeft al aangegeven hiervoor interesse te hebben en wil graag aansluiten. 

 

De Dienst Noardwest Fryslân verstrekt onder andere bijstandsuitkeringen aan inwoners van Harlingen, Terschelling, Vlieland en Waadhoeke, en ondersteunt hen bij het vinden van werk. Pastiel is een belangrijke partner in de begeleiding en ontwikkeling van werkzoekenden richting de arbeidsmarkt. De Dag van de Logistiek volgt op eerdere succesvolle initiatieven, waarbij bijstandscliënten van de Dienst Noardwest Fryslân via speeddates in contact kwamen met onder meer zorginstellingen en uitzendbureaus.

|Doorsturen