Nieuws

Bewuste kunst op Entrepotgebouw

Dit wordt de nieuwe aanblik van de Noordelijke wand van het Entrepotgebouw. Nog even en dan krijgt deze wand een kunstwerk van ruim 17 bij 5 meter.

Het kunstwerk is een initiatief van Studio Vredeveld en gemaakt door kunstenares Renske Herder in samenwerking met jutter Henk Prins. Het is een abstracte weergave van spullen uit de zee, onder andere zwerfafval en zeewier. De vormen op de wand zijn van 100% gerecycled materiaal en de bedoeling is dat zoveel mogelijk vormen gemaakt worden van lokaal afval.

Dit project is bedoeld om op een positieve manier bewustwording te creëren rondom het zwerfafval in de Waddenzee en de havens van Harlingen. Het komt op deze plek, omdat het hier zichtbaar is voor iedereen die onze stad binnenkomt vanaf het water.

Verschillende bedrijven en de gemeente Harlingen dragen de Waddenzee een warm hart toe en ondersteunen dit project. Er staan 26 vormen op het kunstwerk en er zijn al 19 vormen gefinancierd, dus nog 7 te gaan. Wilt u een (deel van een) vorm sponsoren? Uw bijdrage is erg welkom! Mail voor meer informatie of sponsoren naar info@stuvr.nl.

|Doorsturen

BuienradarAgenda