Nieuws

Bereikbaarheid Harlingen tijdens de Tall Ships Races

De organisatie van de Tall Ships Races verwacht 300.000 bezoekers. In samenwerking met de gemeente Harlingen en Arriva wil Stichting Harlingen Sail de bereikbaarheid van Harlingen waarborgen. In dit persbericht zet de gemeente Harlingen één en ander op een rij.

Met de trein

Tijdens de Tall Ships Races is de capaciteit van de treinen verhoogd en kunnen er meer reizigers dan gebruikelijk van en naar Harlingen reizen. Ook zet Arriva extra personeel in op de perrons en in de treinen. Bezoekers die met de trein naar Harlingen reizen, kunnen doorreizen tot Harlingen Haven. De laatste trein vertrekt om 23.49 vanaf Harlingen Haven.

 

In Leeuwarden wordt op het perron en in de treinen rekening gehouden met grote reizigersaantallen. Zo zet Arriva tijdens de Tall Ships Races extra personeel in op de perrons en in de treinen. Bij topdrukte wordt gewerkt met een vlakverdeling om de maximale capaciteit te waarborgen. Toeristen naar de eilanden is gevraagd rekening te houden met mogelijk oponthoud in verband m et drukte op het evenemententerrein. Eventueel kunnen reizigers besluiten eerder naar Harlingen af te reizen. Reizigers worden tijdens het evenement via @arriva_nl en www.arriva.nl op de hoogte gehouden over de actuele dienstregeling.

 

Met de bus

Arriva zet, naast de gebruikelijke dienstregeling, extra pendelbussen in vanaf Sneek en Alkmaar. Alle bussen rijden tot station Harlingen. Vanaf daar kunnen reizigers gratis met de trein naar Harlingen Haven. De dienstregeling is op te vragen via www.arriva.nl.

 

 

Met de auto

Bezoekers die met de auto naar het evenement reizen, kunnen hun auto parkeren op de daarvoor bestemde parkeerplaatsen. De parkeerplaatsen worden tot 2.00 uur permanent bewaakt. Bezoekers met de auto volgen de bebording langs de wegen om naar de juiste parkeerplaats te rijden. Een parkeerplaats kost € 10 per dag per auto. Reizigers stappen vervolgens in één van de gratis pendelbussen van Arriva om dichtbij het evenement te worden afgezet. De pendelbussen rijden de gehele dag van en naar de parkeerterreinen. Parkeren in de binnenstad is alleen mogelijk op vertoon van een geldig zonebewijs. In de omliggende wijken (vignetgebied) geldt betaald parkeren.

 

Parkeren eilanden en met de auto op de boot

Toeristen van en naar de eilanden kunnen zoals gebruikelijk parkeren op P1 of P2 en indien nodig op P3. Zij volgen hiervoor de gele bebording langs de invalswegen. Eilandtoeristen die met de auto op de boot moeten, wordt gevraagd hun boekingsbewijs te overleggen aan de controleurs. Reizigers die door familie en/of vrienden worden afgezet, kunnen zich laten afzetten bij de aangepaste ‘kiss and ride zone’ ter hoogte van P1. Vanaf daar vertrekt een pendelbus naar de veerterminal.

 

Parkeren mindervaliden

Mindervaliden die met een gemotoriseerd voertuig naar het evenement komen en een mindervaliden-kaart hebben, kunnen parkeren bij het parkeerterrein van BDS aan de Westerzeedijk. Dit terrein ligt het dichtst bij het evenementengebied. Om hier te komen dienen automobilisten de afslag ter hoogte van Kimswerd richting Westerzeedijk te nemen. De kosten voor een dag parkeren bedragen € 6 per voertuig.

 

Met de fiets

Harlingen is tijdens de Tall Ships Races goed te bereiken met de fiets. Daarnaast zijn er bewaakte fietsenstallingen ingericht op het voormalig Dukdalfterrein ter hoogte van de Zuiderhaven en ter hoogte van de Bildtseweg/Roptaweg. De fietsenstallingen worden vanuit alle richtingen met borden aangegeven. Fietsers betalen een bedrag van € 2 voor een bewaakte plaats. De fietsenstallingen worden tot 2.00 uur permanent bewaakt. Fietsen zijn niet toegestaan in het activiteitengebied.

 

Taxistandplaats

Speciale taxistandplaatsen zijn ingericht aan de Spoorstraat (Dukdalfterrein) en zijn ingericht op de Heiligeweg.

|Doorsturen