Nieuws

Bekende radiomakers naar Harlingen voor Radio Day 2023

Komende zaterdag (13 mei) vindt in het Brouwdok in Harlingen de Radio Day 2023 plaats. De eerste editie vond plaats in 1978 en was geheel gewijd aan de zeezenders die toen nog volop in de belangstelling stonden. In de loop der jaren is het accent langzamerhand verschoven. Maar de interesse (of nostalgie) voor zeezenders blijft een belangrijk onderdeel van de Radio Day. Deze dag wordt bezocht door bezoekers uit heel West-Europa.

In deze editie van de Radio Day is echter ook volop aandacht voor de nieuwste ontwikkelingen op radiogebied. In een aantal lezingen worden verschillende facetten belicht. Zoals een lezing over de ontwikkelingen van AM naar DAB, en een symposium over de toekomst van de radio met onder andereHerbert Visser (was eigenaar van 100%NL en Slam!) en Leo van der Goot, media consultant en DJ.

Het blijft niet alleen bij praten over radio, er worden ook daadwerkelijk radioprogramma’s gemaakt. Aan boord van het lichtschip de Jenni Baynton, het rode radio lichtschip dat op een steenworp afstand van het Brouwdok ligt, maken gerenommeerde radiomakers zoals Rob Stenders, Mark van Amstel en Mark Jacobs een speciaal Radio Day-programma. De uitzendingen beginnen zaterdag om 8.00 uur en zijn te beluisteren via http://mcp-1.streampanel.nl:18022/radioday_hub01.m3u

Een vast onderdeel van de Radio Day is de uitreiking van de Radio Day Award. Dit jaar zijn Tineke de Nooij en Ad Roland genomineerd voor deze prestigieuze prijs. Tineke en Ad zijn deze dag ook aanwezig.

Tot slot is er ook een markt met verschillende zaken rondom het thema radio. Radio Day 2023 is van 10.00 tot 16.00 in het Brouwdok. Meer info op https://radioday.nl/2023/ en op facebook Radioday 2023.

|Doorsturen

BuienradarAgenda