Nieuws

Beestenspul krijgt volière

‘Beestenspul’ nabij de Batting krijgt binnenkort een volière met nachthok. Daarnaast doet het bestuur van Beestenspul een oproep: de beesten liever niet voeren.

De ezels Doerak en Kika. (Foto: HC - Ubbo Posthuma)

Naast schapen, lammetjes, Jelle de gans, konijnen en kippen zijn er sinds november van vorig jaar twee ezels, Doerak en Kika. Theo Huizinga laat weten dat sommige mensen de beesten eten geven. “Heel goed bedoeld, maar ze krijgen al van de vrijwilligers en overdaad schaadt. Dus liever niet voederen.” Er zijn mensen die zich ongerust maken over de krappe bewegingsruimte van de ezels. “Dat doen we voor hun eigen bestwil. Door het grazen van het verse gras, worden ze ziek. Eentje is onlangs al behoorlijk ziek geweest. Er zit een stofje in het gras, waar ze niet tegen kunnen. Als straks de zomer aanbreekt mogen ze op het grote gemaaide veld en lopen ze geen gevaar meer. Er waren zelfs mensen die de Dierenbescherming belden. Zij zijn geweest en hadden niets dan lof voor de verzorging van de dieren en het onderhoud van de hokken”, aldus Theo.

De aanschaf van de volière is mogelijk gemaakt door subsidies van diverse instellingen. Beestenspul valt onder de stichting Welzijn Ouderen van de Batting. Men is geheel afhankelijk van donaties en giften. Het bestuur van Beestenspul bestaat uit Jan Sikma (voorzitter/penningmeester), Bert Dijkstra (secretaris), Theo Huizinga en Jochum Broekstra.

Tot slot nog een tip voor mensen met een moestuin. Ezelstront is een zeer goede mest voor de moestuinen. Op vrijdagmorgen kan men dit gratis afhalen bij Beestenspul aan de Achlumerdijk.

|Doorsturen

BuienradarAgenda