Nieuws

BDS naar Saba en Sint Eustatius

Het oliebestrijdingsmaterieel van BDS Harlingen bevalt deze pelikaan wel. BDS wist eerder dit jaar twee grote Europese aanbestedingen op het gebied van oliebestrijding te winnen: inzet bij milieu-calamiteiten op de Waddenzee en de levering van materieel aan Bonaire, Saba en Sint Eustatius (de HC schreef daar eerder al uitgebreid over). De levering van oliebestrijdingsmaterieel aan het Nederlands Caribisch gebied is inmiddels in volle gang.

Een team van BDS Harlingen heeft containers met olieverwijderingsmaterieel afgeleverd aan Rijkswaterstaat Caribisch Nederland op Bonaire. Samen met onder andere brandweer, havenpersoneel en personeel van natuurgebied Stinapa, is uitgebreid geoefend. Er was veel bewondering en respect voor de hightech materialen en men is ervan overtuigd hiermee grote olieverontreinigingen te kunnen ruimen. BDS zal de komende jaren betrokken blijven bij het verbeteren van de deskundigheid op het gebied van olieruimen op Bonaire.

Verder komt het transport van zeven containers oliebestrijdingsmaterieel voor de eilanden Saba en Sint Eustatius op gang. Volgende week gaan de containers via het HOV naar Rotterdam en medio september zijn de containers op de eilanden. Het BDS-team reist daarna af en zal het materieel opleveren en gaan oefenen. Eén en ander is een logistieke uitdaging, omdat het hurricane-seizoen nog in volle gang is. Daarnaast is het vliegveld van Saba een lange tijd niet bruikbaar, zodat met bootjes moet worden gereisd. De oceaan is in dit gebied behoorlijk heftig. Het team van directeur André Borsch is er helemaal klaar voor om ook dit project tot een succes te maken.

|Doorsturen