Nieuws

B en W willen kantoor ambtenaren in centrum

HARLINGEN - Het plan voor een nieuw gemeentehuis aan zee lijkt definitief van de baan: het college van B en W heeft nu een lichte voorkeur voor huisvesting van de ambtelijke organisatie in het Harlinger centrum. Een voorstel voor ‘Scenario Centrum’ wordt vanavond in een extra gemeenteraadsvergadering behandeld.

Stemt de raad in, dan vallen drie andere locaties af: aan de N31, de Westerzeedijk en de Waddenpromenade. Alle scenario’s waren volgens B en W geschikt, maar het centrum heeft een lichte voorkeur: “Het Centrum wordt een aantrekkelijke optie gevonden die past bij de identiteit van Harlingen. De plek in het centrum is herkenbaar en zichtbaar.”

Enkele andere voordelen van het centrum: het wordt een voorbeeld voor het verduurzamen van monumenten. En een gemeentehuis  in het centrum draagt bij aan de vitaliteit van de binnenstad.

Daarnaast kan de gemeente het pand aan de Waddenpromenade verkopen (er is volgens B en W serieuze interesse van marktpartijen), terwijl het nog maar de vraag is of de gemeente bij vertrek uit het centrum de Groenlandsvaarder aan iemand kan slijten.

De verkoop van het kantoor aan de Waddenpromenade biedt mogelijkheden voor toeristische ontwikkelingen. Door te kiezen voor het centrum blijft ook de locatie aan de Westerzeedijk beschikbaar voor toeristische ontwikkelingen, en de locatie aan de N31 blijft beschikbaar voor de bouw van kantoren.

Er liggen ook wat risico’s op de loer bij ‘Scenario Centrum’: de aankoop van een extra pand in het centrum kan duurder uitvallen, net als de verbouw van monumentale panden.

|Doorsturen

BuienradarAgenda