Nieuws

Autobedrijf Hofma als praktijklokaal van Simon Vestdijk

Kun je motorvoertuigentechniek als beroepskeuzevak aanbieden op het moment dat je geen praktijklokaal voor dat vak beschikbaar hebt? ‘Ja’, luidt het antwoord op Simon Vestdijk.

“We krabden ons eerlijk gezegd wel even achter het oor, toen Timo met deze vraag kwam”, zegt docent van het profiel Dienstverlening en Producten, Stefan Hofkamp. “We vinden het op Simon Vestdijk belangrijk om maatwerk te kunnen leveren, dus ‘nee’ is niet snel het antwoord. Maar we moesten wel even puzzelen.”

Timo Wolbers, leerling in de 4e klas kader in Harlingen, heeft al zijn hele leven als droom dat hij in de autotechniek wil werken. Toen hij dat aangaf op het moment dat hij zijn beroepskeuzevak mochten kiezen, gingen de docenten aan het werk. “Ik heb de lesbevoegdheid motorvoertuigentechniek en heb dat jaren gegeven op mijn vorige school”, aldus Hofkamp. “Het theoriegedeelte is voor ons dus geen enkel probleem. Voor de praktijk is de samenwerking gezocht met het lokale bedrijfsleven.”

Theo Hofma, van Hofma Autospecialist Harlingen, was graag bereid mee te werken om de droom van Timo waar te maken. “Hij wil graag en hij is leergierig. Het is toch prachtig dat we hem op deze manier de kans kunnen bieden?”, aldus Hofma. Elke vrijdag werkt Timo mee in het bedrijf en doet hij onder begeleiding zijn praktijkopdrachten.

Timo glundert: “Ik heb vanmorgen al een set banden verwisseld en nu zijn we bezig met het vervangen van een aandrijfas.” Na het behalen van zijn kaderdiploma is Timo vast van plan een vervolgopleiding te kiezen in de autotechniek.

|Doorsturen

BuienradarAgenda