Nieuws

Auto huren in Nice

Als je naar de Franse Zuidkust gaat, is de kans groot dat je met het vliegtuig landt op het vliegveld Aéroport Nice Côte d’Azur. De strategische ligging van dit vliegveld maakt Nice een ideale uitvalsbasis voor een bezoek aan de kust, maar ook aan de Provence, Monaco en het aangrenzende deel van Italië richting Genua. Vanwege het goede wegennetwerk rondom Nice, is het een prima idee om een auto te huren om de omgeving te verkennen of om naar je eindbestemming te rijden. 

 

Vooraf reserveren bij één van de 1600 aanbieders

Je kunt het best een auto van te voren boeken. Op deze website goedkoperautohuur.nl vind je de beste tarieven van meer dan 1600 autoverhuurbedrijven. Je kunt hier een auto reserveren bij bekende aanbieders zoals Avis, Hertz, Alamo, Sixt, en Europcar, maar ook bij talloze minder bekende en lokale verhuurders. De prijzen die je via deze gebruiksvriendelijke zoek- en boekmachine vindt zijn altijd inclusief verzekering en toeslagen en bovendien meestal voor een onbeperkt aantal kilometers. 

 

Voordelen vooraf auto huren

Een groot voordeel van vooraf boeken, is dat je op je gemak alle prijzen van de verschillende aanbieders met elkaar kunt vergelijken. Je kiest het type auto en de periode waarvoor je deze zou willen huren en alle prijzen met voorwaarden staan voor je op een rij. Je kunt er eventueel ook voor kiezen om de auto in Nice op te halen en op een andere locatie af te leveren. Door de verschillende verhuurders met elkaar te vergelijken kun je flink besparen. De prijzen zijn meestal scherper dan dat je direct bij het verhuurbedrijf zou boeken. Bovendien heb je geen gedoe aan de verhuurbalie na aankomst in Nice. De auto die je hebt gehuurd, staat voor je klaar. Dat scheelt ook een hoop tijd. 

 

Toeristische attracties in Nice

Bezoek je Nice als toerist? Dat is een heel goed idee. Nice is een ideale stad voor een zonvakantie. Het mediterrane klimaat werd in de negentiende eeuw al door de Engelse adel gewaardeerd. Veel rijke Engelsen kwamen in die periode naar de Zuidfranse kuststad. Vandaar de naam Promenade des Anglais, zoals de boulevard langs het strand wordt genoemd. Nice biedt daarnaast vele bezienswaardigheden, een goed geconserveerd historisch centrum en een aantal musea voor moderne kunst. 

 

Vanalles te zien rondom Nice

De gehele regio waarvan Nice deel uitmaakt is overigens een bezoek waard. Het Département PACA oftewel Provence-Alpes-Côte-d’Azur, biedt talloze mogelijkheden voor autotripjes. Zo ben je binnen een half uur in Monaco of in Cannes. Je kunt ook een dagtrip maken naar het nationaal park Mercantour of de gorges du Verdon. Ook een rit langs de Esterelkust is een aanbeveling. Deze ruige kust van rode rotsen bevindt zich tussen Cannes en Fréjus. Ook uitstapjes naar nabijgelegen plaatsen zoals Antibes, Grasse en Menton zijn de moeite waard. 

 

Naar Nice met kinderen

Ook voor gezinnen met kinderen biedt Nice en omgeving voldoende te beleven voor een geslaagde vakantie. Geef een kind een strand en de zee en meer heeft het op zich niet nodig om zich te vermaken. Maar er is meer te doen. Zo is er bij het stadion van voetbalclub Olympique Gymnaste Club Nice Côte d'Azur een groot sportmuseum. Daarnaast zijn er veel parken en in de zomer is er regelmatig ’s avonds een vuurwerkshow. Mocht je er toevallig in de juiste periode zijn, ook het carnaval van Nice is een aanrader. 

 

Voor kinderen buiten Nice

Buiten Nice zijn is ook voldoende vertier voor kinderen te vinden. Zo kun je in Antibes Marineland bezoeken. Dit is een ruim opgezet park waar je dolfijnen, orka’s en andere zeedieren vindt. Er zijn shows met dolfijnen en zeeleeuwen, er is een haaientunnel en je vindt er onder andere ijsberen, pinguins en schildpadden. Ook is er een groot zwembad met verschillende glijbanen en dergelijke, Aquasplash genaamd. Ook het Bois des Lutins is erg leuk om met kinderen te bezoeken. Dit is een avontuurlijke speeltuin waar je hoog boven de grond tussen de bomen kunt lopen en klimmen en alles staat in het teken van elfjes en dwergen. Ook het Village des Fous in Villeneuve-Loubet is een bezoek met kinderen waard. 

 

Auto huren met kinderen

Al deze plekken zijn het best te bereiken met de auto. In zowel Marineland, als Village des Fous en het Bois des Lutins ben je binnen een half uur. Huur je een auto in Nice en heb je kinderen jonger dan tien jaar? Denk dan om een kinderzitje voor de auto. Kom je met het vliegtuig, dan kun je die met de meeste luchtvaartmaatschappijen gratis meenemen. Informeer je goed vooraf zodat je niet voor verrassingen komt te staan. 

 

Zakenreis naar Nice

Het kan ook dat je naar Nice of omstreken gaat voor zaken. Nice is het administratieve centrum van de regio PACA. Er wonen zo’n 350 duizend mensen in de stad, maar in de nabije omgeving wonen ongeveer een miljoen mensen. Een groot aantal internationale en start-up bedrijven bevindt zich in de Zuid-Franse stad. Daarnaast zijn er belangrijke opleidings- en onderzoeksinstituten. Sophia Antipolis is één van de belangrijkste technologieparken van Zuid-Frankrijk. Hier is een groot aantal innovatieve ondernemingen en onderzoeksinstellinge op het gebied van software, elektronica, telecommunicatie, farma en biotech te vinden. Hoewel er ook bussen naar Sophia Antipolis gaan, is dit science cluster toch beter te bereiken per auto. 

 

Tolwegen

Frankrijk heeft een goed netwerk van snelwegen. Deze autoroutes zijn meestal wel met een tolheffing (Péage). Wil je liever geen tol betalen dan zijn er routes nationales en routes départementales. Dit zijn over het algemeen ook goede wegen, maar omdat deze vaak door de bebouwde kom gaan, zal je reis minder snel gaan. De snelwegen vind je door blauwe verkeersborden te volgen. Groene borden geven alternatieve routes aan en witte borden wijzen naar lokale wegen. De tol kan bij de meeste tolpoortjes contant worden betaald. Er is niet altijd een cassière aanwezig. Soms moeten de munten in een soort mand worden geworpen. Je krijgt wel wisselgeld terug. Ook is het vaak mogelijk om met een creditcard of bankpas te betalen. 

 

Gemakkelijk het beste tarief voor je huurauto in Nice

Wil je na het lezen van dit artikel een auto huren in Nice? Dan kun je met behulp van de zoekmachine hier de beste aanbiedingen van de verschillende verhuurbedrijven vinden. Je hoeft geen twintig verschillende pagina’s te openen om alle gegevens op een rij te hebben. Je vindt zo gemakkelijk de beste tarieven. Je kunt bij de boeking meteen ook extra voorkeuren aangeven, bijvoorbeeld de mogelijkheid voor een extra bestuurder of het huren van een kinderzitje. Je kunt tot 48 uur voor het tijdstip van ophalen nog kosteloos annuleren. Dus ook als je ruim van te voren reserveert is er geen probleem!

|Doorsturen

BuienradarAgenda