Nieuws

Atelierroute Harlingen

Tijdens het Landelijke Atelierweekend van 16 en 17 november openen 35 kunstenaars uit Harlingen en omgeving de deuren van hun atelier voor het publiek. Tussen 11.00 u en 17.00 u bent u van harte welkom om een kijkje te nemen in de ateliers om het tentoongestelde werk te bekijken en te zien hoe de kunstenaars werken. Het werk varieert van schilderijen en patchwork tot keramiek en fotografie.

Om een indruk te krijgen van wat er allemaal te zien is, is er in het sociëteitsgebouw van Zilt (De Hamerop Rozengracht 6) een overzichtstentoonstelling ingericht. Dit is een mooie plek om de route te beginnen. Een aantal kunstenaars stelt hun werk tentoon in het pand Voorstraat 65, in het pand Franekereind 15, in Brasserie De Jasmijn (Grote Bredeplaats 15) en in Hotel ’t Heerenlogement (Franekereind 23).

Tijdens de atelierroute maak je kans op een workshop bij een van de kunstenaars of een originele boekenlegger. Deze worden verloot onder de bezoekers. In De Hamer worden kinderen uitgenodigd hun favoriete werkstuk na te tekenen in ruil voor een kleine attentie. De atelierroute wordt georganiseerd door Kunstuitleen HA-15 en kunst sociëteit Zilt uit Harlingen. 

De folder met informatie over alle deelnemers en een routekaart zijn onder andere verkrijgbaar bij de boekhandel Van der Velde in Harlingen, bij de VVV in Harlingen, in De Hamer, bij de deelnemende kunstenaars, Hotel ’t Heerenlogement, Brasserie De Jasmijn, het pand Voorstraat 65 , het pand Franekereind 15 of kijk op www.kunstuitleenharlingen.nl of www.societeit-zilt.nl.

De Atelierroute wordt mede mogelijk gemaakt door de gemeente Harlingen, Stichting Bestemming Noardwest, Hotel ’t Heerenlogement, Brasserie De Jasmijn, Bouwbedrijf Jelle Bruinsma en Mesken Bouw.

|Doorsturen

BuienradarAgenda