Nieuws

Appartementen in Midlumerlaankerk

HARLINGEN – Bouwbedrijf Jelle Bruinsma heeft de Midlumerlaankerk gekocht, en gaat er huurappartementen in realiseren. Daarnaast gaat het Harlinger bouwbedrijf enkele huizen bouwen op het terrein van de voormalige kerk aan de Midlumerlaan.

De Midlumerlaankerk kwam ongeveer twee maanden geleden op de markt. Drie of vier partijen hebben een bod uitgebracht, en Bruinsma kwam met het beste bod. Ook de plannen van bouwbedrijf Jelle Bruinsma vielen in goede aarde bij het kerkbestuur. “Ze zouden het leuk vinden als de kerk niet wordt gesloopt”, vertelt Jelmer Bruinsma. “Wij zijn van plan het gebouw te behouden en er appartementen in te realiseren.”

Daarnaast wil Bruinsma enkele woningen bouwen op het terrein van de voormalige kerk, aan de Midlumerlaan. Het gaat om twee tot vier woningen, maar het aantal staat nog niet vast. “Zo ver zijn we nog niet”, zegt Jelmer Bruinsma. “Het worden geen starterswoningen, maar woningen die passen bij de Midlumerlaan.”

Het is de bedoeling dat er 10 tot 14 appartementen worden gerealiseerd in de voormalige kerk, bestemd voor de verhuur. “Het is een ruim gebouw”, zegt Jelmer. “We moeten nog onderzoeken of het kan qua constructie, maar het is een mooi gebouw met uitstraling, ruim opgezet en degelijk gebouwd. Het doel is de kerk te laten staan. Met de Cocosfabriek hebben we hetzelfde gedaan.”

Bruinsma gaat samen met Penta Architecten plannen maken en er zal een wijziging in het bestemmingsplan moeten komen. Bruinsma wil er vaart achter zetten. “Het mooiste zou zijn als we na de bouwvak van 2021 kunnen beginnen.”

Ondertussen staat ook de kerst bij Bouwbedrijf Jelle Bruinsma voor de deur. De 55 medewerkers krijgen dit jaar geen kerstpakket, maar een dinerbon van Harlinger horecabedrijven die Bruinsma eerder inschakelden: VET, Nooitgedagt en pizzeria San Marino.

Overigens heeft Bruinsma enige tijd geleden de voormalige Poiesz aan de Vierkantsdijk gekocht, om er een appartementengebouw te bouwen. Er lag een plan maar dat is afgekeurd door de gemeente. De planvorming ligt weer op de tekentafel. “Er moet wel iets gebeuren”, zegt Jelmer Bruinsma. “Er is veel vraag naar huurappartementen.”

|Doorsturen

BuienradarAgenda