Nieuws

ANWB AutoMaatje van start in Harlingen

ANWB AutoMaatje start 1 september aanstaande in gemeente Harlingen. Bij ANWB AutoMaatje vervoeren plaatsgenoten met hun eigen auto minder mobiele mensen die niet meer zelf voor vervoer kunnen zorgen of lastig van de bestaande vervoersdiensten gebruik kunnen maken.

Wie gebruik wil maken van ANWB AutoMaatje, belt uiterlijk twee werkdagen van tevoren met ANWB AutoMaatje. De vrijwillige matchmaker van De Skûle Welzijn koppelt de deelnemer aan een van de beschikbare vrijwillige chauffeurs bij hem/haar in de buurt en vertelt wat het ongeveer gaat kosten. De vrijwilliger komt op het afgesproken tijdstip voorrijden. De deelnemer rekent na afloop contant af met de vrijwilliger op basis van de gereden kilometers.

Inwoners van de gemeenten Harlingen en Waadhoeke die graag deelnemer of vrijwilliger (chauffeur en/of matchmaker) willen worden bij ANWB AutoMaatje kunnen contact opnemen via 06-18422894 (elke werkdag van 9:00 tot 12:00 uur) of via automaatje@deskule.nl.

Ruim 1 miljoen mensen raken steeds meer geïsoleerd van de buitenwereld omdat hun mogelijkheden om naar buiten te gaan, bijvoorbeeld door leeftijd of gezondheid, steeds beperkter worden. Zelf met de auto rijden zit er vaak niet meer in en steeds een beroep doen op naasten is moeilijk.

Door ANWB AutoMaatje toe te voegen aan het bestaande plaatselijke vervoersnetwerk kunnen ook minder mobiele mensen weer deel uit gaan maken van het sociale en maatschappelijke leven. Dit kan zijn naar de kapper, de huisarts, het ziekenhuis, maar ook weer op de koffie bij een vriendin.

ANWB AutoMaatje is een samenwerking tussen gemeente Harlingen, gemeente Waadhoeke, De Skûle Welzijn, ANWB en veel enthousiaste vrijwilligers uit Noordwest-Friesland. Het landelijke initiatief ANWB AutoMaatje is opgericht in 2015 en is op dit moment actief in honderd gemeenten in Nederland. Meer informatie en aanmeldingsformulieren zijn te vinden op de website van De Skûle Welzijn: www.deskule.nl.

|Doorsturen

BuienradarAgenda