Nieuws

Anton Wachterprijs 2018 met schrijfwedstrijd en literaire avond

HARLINGEN - Op zaterdag 10 november 2018 wordt de Anton Wachterprijs voor de 20ste keer uitgereikt in Harlingen, de geboortestad van Simon Vestdijk. Er zijn ruim 130 titels ingezonden. Een speciale vakjury beoordeelt de komende periode de inzendingen.  

In deze jubileumeditie - die samenvalt met Leeuwarden-Friesland Culturele Hoofdstad 2018 - staat het thema ‘Terug tot Anton Wachter’ centraal. Bijzonder aan deze editie is de organisatie van een literaire avond, waar de winnaars van de vorige edities voor zijn uitgenodigd. Een groot aantal schrijvers heeft zich al aangemeld. De literaire avond wordt georganiseerd in samenwerking met Lân van Taal en de Vestdijkkring. 

Daarnaast is er een schrijfwedstrijd uitgeschreven voor leerlingen van de rsg Simon Vestdijk. De ingezonden verhalen worden gebundeld in een boekwerkje. 

De Anton Wachterprijs wordt eens in de twee jaar uitgereikt aan de schrijver van het beste Nederlandstalige literaire romandebuut. De prijsuitreiking vindt plaats in de Grote Kerk van Harlingen en bestaat uit een geldbedrag van € 2000 en een replica van het beeldje van Anton Wachter. De prijs wordt aangeboden door de Stichting Centraal Comité 1945 en de gemeente Harlingen. Enkele winnaars zijn Tessa de Loo, Arnon Grunberg en Peter Buwalda. Naast de uitreiking van de Anton Wachterprijs wordt de Ina Dammanprijs uitgereikt, een prijs voor het in stand houden van kennis over en belangstelling voor Simon Vestdijk.

|Doorsturen