Nieuws

Angstige avond in Harlingen voor Jacob en baasje

Daniëlle en haar hondje Jacob beleefden ongeveer twee weken geleden angstige momenten. Het is donker en stil in Harlingen en Jacob valt in de Oude Buitenhaven. Maar gelukkig is de redding nabij.

Jacob.

Daniëlle en een vriendin, beiden met hond, komen begin van de avond aan in Harlingen, waar ze de boot naar Vlieland willen pakken. Een weekend zon, wandelen met de honden en zee is het idee. Het is donker en stil in Harlingen, coronatijd. De auto wordt bij hotel Zeezicht geparkeerd en tijdens het uitladen van de bagage springt Jacob uit de auto.

Voordat Daniëlle het beseft, valt Jacob van de kade het water in. Het is eb en donker. Daniëlle ziet eerst niets in de donkere diepte. Maar dan ziet ze haar hondje, dankzij een lichtje aan zijn riem. Het Hemalampje brandt nog en Jacob probeert te zwemmen. Gelukkig zit hij nog aan de lijn. Daniëlle gilt, haar vriendin schiet te hulp, maar het is niet mogelijk Jacob omhoog te hijsen omdat de rand van de kade in de weg lijkt te zitten.

Daniëlle: “Ondertussen spartelt hij maar door en gil ik, echt in paniek. Waar de mannen vandaan komen, is mij een raadsel, maar binnen de kortste keren staat er een aantal om ons heen. Ze nemen het heft in handen.”

Eén van de mannen gaat een kadetrap af. Die hadden Daniëlle en haar vriendin niet gezien. De man gaat bijna het water in. De ander pakt de riem en leidt de hond naar de man die inmiddels in het water op de trap staat. Een derde pakt een hengel om zo te helpen. Jacob wordt zo naar de held op de trap geleid en staat na twee minuten weer op het droge.

“Wat fantastisch!”, mailt Daniëlle aan de HC. “Voordat ik eenieder fatsoenlijk kan bedanken, anders dan de man op de trap, verdwijnen de redders in nood de donkerte van Harlingen in. Daar stonden wij met een drijfnat hondje bij Zeezicht. Daar naar binnen en ook daar, wat lief, begrip en handdoeken om Jacob mee te drogen.”

“Het voelt niet goed om niet te bedanken. Ik vind het niet vanzelfsprekend, deze warme betrokkenheid en uit de grond van mijn hart en namens Jacob. Harlingen meer dan top, en mannen HEEL HEEL VEEL DANK!”

|Doorsturen

BuienradarAgenda