Nieuws

Alzheimer Café Noordwest Friesland

Op dinsdag 25 september is er weer een bijeenkomst van het Alzheimer Café Noordwest Friesland in woonzorgcentrum Saxenoord (Prinses Beatrixstraat 1 te Franeker). De zaal is open vanaf 19.00, het programma begint om 19.30 uur. Het thema van de avond is ‘Langer thuis wonen met dementie, hoe doe je dat?’

Dit wordt gepresenteerd door Anneke van der Veen en Jantine Albada, casemanagers dementie bij Thuiszorg het Friese Land. Wat heb je als persoon met dementie of mantelzorger nodig om de ziekte te kunnen hanteren? Hoe kun je langer zelf de regie houden? Welke zorg kan je daarbij helpen en hoe zou je willen dat die zorg eruit ziet? Waar kun je hulp krijgen om beter je weg te vinden in het oerwoud van de zorgverleners? Naast deze vragen is er aandacht voor de kracht van humor en liefde in moeilijke tijden. Het programma zal zoveel mogelijk interactief zijn en de inhoud van de avond zal mede worden bepaald door vragen en ervaringen van bezoekers.

Een Alzheimer Café is een maandelijks trefpunt voor mensen met dementie, hun partners, familieleden en vrienden. Ook hulpverleners en andere belangstellenden zijn van harte welkom. De toegang en de koffie en thee zijn gratis. Het Alzheimer Café Noordwest Friesland is een samenwerkingsproject van Stichting Alzheimer Nederland met Patyna, Stichting Palet, Noorderbreedte, Zorgcentrum het Bildt, Thuiszorg het Friese Land en Ouderenwerk Waadhoeke.

|Doorsturen

BuienradarAgenda