Nieuws

Alzheimer Café Noordwest Friesland

Het nieuwe seizoen van het Alzheimer Café Noordwest Friesland gaat op dinsdag 28 augustus van start. Dan is er een bijeenkomst in woonzorgcentrum Saxenoord (Prinses Beatrixstraat 1) te Franeker. Het programma begint om 19.30 uur (zaal open 19.00). Het thema van deze avond is ‘Dementie… en dan?’

U of uw naaste heeft het gevoel vergeetachtig te worden; is het de leeftijd of is er meer aan de hand? En wat doe je dan? Afwachten, hopen dat het van voorbijgaande aard is? Maar als het niet voorbij gaat en je ongerust wordt, wat dan? Petra Franken, geriater in opleiding in het MCL, vertelt wat de mogelijkheden zijn van onderzoek, diagnostiek en geeft tips. Voorafgaand is er een interview met een mevrouw die de ziekte van Alzheimer heeft. Zij vertelt hoe bij haar de diagnose is vastgesteld, hoe zij omgaat met haar ziekte en hoe haar leven er nu uitziet. Het programma zal zoveel mogelijk interactief zijn en de inhoud van de avond zal mede worden bepaald door uw vragen en ervaringen.

Een Alzheimer Café is een maandelijks trefpunt voor mensen met dementie, hun partners, familieleden en vrienden. Ook hulpverleners en andere belangstellenden zijn van harte welkom. De toegang en de koffie en thee zijn gratis. Het Alzheimer Café Noordwest Friesland is een samenwerkingsproject van onder andere Stichting Alzheimer Nederland met Patyna, Stichting Palet, Noorderbreedte en Thuiszorg het Friese Land.

|Doorsturen