Nieuws

Alles over duurzame koffiebekers

We maken ons zorgen om de toekomst van moeder aarde en willen hier graag op een positieve manier aan bijdragen. Bij steeds meer organisaties is duurzaamheid een belangrijk thema.

Dit gaat van elektrisch rijden, tot zonnepanelen op het dak, groene investeringen en zelfs duurzame koffiebekers zie je bij steeds meer bedrijven. Het lijkt misschien een druppel op een gloeiende plaat. Toch is het voor veel organisaties meer dan het stukje duurzaamheid. Zo is het ook een middel om de goede wil te tonen. Duurzame koffiebekers zijn voor hen een belangrijke manier om klanten en medewerkers te inspireren.

Hoe gebruik je koffiebekers op een duurzame manier?

Om duurzaam te zijn met koffiebekers, is het belangrijk dat je ze op de juiste manier gebruikt. Dit geldt zowel voor herbruikbare koffiebekers als bekertjes die je wegwerpt.

  • Hoe ga je duurzaam om met wegwerpbekertjes?

Ga duurzamer om met wegwerpbekertjes door ze meerdere keren te gebruiken. Dit verlaagt de impact op het milieu enorm. Stimuleer medewerkers met een passend design waarop je het gewenste gedrag toont.

  • Hoe ga je duurzaam om met herbruikbare bekers?

Een koffiemok of andere herbruikbare bekers, spoel je bij voorkeur niet af met warm water. Door een koffiebeker af te spoelen verdwijnt er gemakkelijk een aantal liter warm water door de gootsteen. Dit is zonde. Schenk koffie of thee zonder om te spoelen of was de bekers in een energiezuinige vaatwasser.

Kies voor duurzaam materiaal

Ga je voor herbruikbare bekers of wegwerp? In beide gevallen is het belangrijk om voor duurzaam materiaal te gaan. Kies voor biologisch afbreekbare materialen of karton dat een FSC oorsprong kent. Dit stimuleert het duurzame gebruik van koffiebekers voor op het kantoor of een andere locatie. Ga je voor plastic? Dan is er altijd een risico dat het materiaal in de natuur komt. Dit is zeer schadelijk. Denk daarom na over de inzameling van het materiaal. Door plastic op de juiste manier in te zamelen is het mogelijk om het opnieuw in te zetten.

|Doorsturen

BuienradarAgenda