Nieuws

Al 85.000 kaarten verkocht voor Musical De Tocht

Vier dagen voor de wereldpremière van musical De Tocht in het Friso Theater in Leeuwarden is bekendgemaakt dat er al 85.000 kaarten voor deze bijzondere musical zijn verkocht. Het is slechts aan weinig musicals voorbehouden dat dit aantal kaarten nog voor de première zijn verkocht. Met de verkoop van 85.000 kaarten mag men spreken van een unieke prestatie.

“Vanaf het begin hebben wij alle vertrouwen in het onderwerp van deze voorstelling gehad”, laat producent Hans Staal weten. “De Elfstedentocht en het schaatsen in het algemeen horen bij Nederland. Iedereen is daarmee groot geworden. En nu zien we dat Nederland inderdaad bereid is om in groten getale naar Leeuwarden te komen om samen de magie van de Elfstedentocht te beleven. Dat we nu al 85.000 kaarten verkocht hebben, terwijl de première van deze onbekende splinternieuwe productie nog niet is geweest, geeft ons al het vertrouwen voor de toekomst.”
Al meer dan vier jaar is er hard gewerkt aan de musical De Tocht. In het Friso theater, dat speciaal voor deze musical is gebouwd en is voorzien van de nieuwste theatertechnieken, ligt een 360 graden draaiende ijsvloer van 2000 vierkante meter. Iedere avond kunnen ruim 1400 mensen genieten van een unieke belevenis. Wolter Weulink, Nandi van Beurden, Theo Martijn Wever, Boy Ooteman, Jolijn Henneman, Maike Boerdam en Thijs Meester zijn de hoofdrolspelers in deze musical die het indrukwekkende verhaal van vijf vroegere schaatsvrienden vertelt die elkaar uit het oog zijn verloren. Maar de belofte naar elkaar maakten: Als De Tocht komt, rijden we hem samen. Musical De Tocht vertelt een verhaal van afzien, passie, verbroedering en keuzes maken. De Elfstedentocht als metafoor voor het leven. Vallen en opstaan, samen en alleen. Zondag 1 oktober 2023 is de première. Meer informatie en kaartverkoop op www.musicaldetocht.frl.

 

|Doorsturen

BuienradarAgenda