Nieuws

Afsluitdijk dicht van Den Oever tot knooppunt Zurich van 4 april 18.00 tot 5 april 16.00

Van zaterdag 4 april 18.00 uur tot en met zondag 5 april 16.00 uur is de A7 over de Afsluitdijk in beide richtingen gesloten van Den Oever tot knooppunt Zurich. Rijkswaterstaat leidt het verkeer om via de Houtribdijk. Houd rekening met een fors langere reistijd. De Afsluitdijk blijft toegankelijk voor openbaar vervoer (buslijn 350) en hulpverleningsdiensten. De fietsbus rijdt op zaterdag 4 april tot en met 14.45 uur (vanaf Kornwerderzand) en 15.30 uur (vanaf Den Oever). Op zondag 5 april rijdt de fietsbus niet.

Op zaterdag 4 en zondag 5 april vinden bij sluiscomplex Den Oever werkzaamheden plaats aan de ondergrond van het wegdek. De werkzaamheden worden verricht ter voorbereiding op de aanleg van twee nieuwe gemalen.

In oktober 2019 trad bij het aanbrengen van damwanden onverwacht verzakking op van een deel van de rijbaan. Uit nader onderzoek naar de oorzaak van deze verzakking blijkt dat de ondergrond onder de A7 niet voldoende compact is. Om te voorkomen dat bij komende werkzaamheden nogmaals verzakkingen kunnen plaatsvinden, ‘verdicht’ Rijkswaterstaat de ondergrond onder het wegdek door middel van gecontroleerde trillingen. Hierna wordt de grond aangevuld met zand, wordt opnieuw asfalt aangebracht en kan de weg weer open. “Met deze maatregelen is de kans zeer klein dat er verzakking van de rijbaan zal optreden bij het plaatsen van de damwanden”, aldus Rijkswaterstaat.

Tijdens de afsluiting voert Rijkswaterstaat over de hele Afsluitdijk ook reguliere onderhoudswerkzaamheden uit, zoals onderzoek naar de gesteldheid van het asfalt. Het combineren van deze werkzaamheden zorgt voor minder hinder voor de weggebruiker.

Omleidingsroutes
De extra reistijd bedraagt tussen de 10 en 90 minuten, afhankelijk van vertrekpunt en bestemming. Plan daarom uw route vooraf.

Verkeer naar Friesland
Verkeer uit het (zuid)westen van Nederland richting Friesland kan omrijden via de A9/A1 en de A6.
Verkeer uit de kop van Noord-Holland richting Friesland kan gebruik maken van de N307 Houtribdijk (Enkhuizen – Lelystad).

Verkeer naar Noord-Holland en het (zuid)westen van Nederland
Verkeer uit Friesland richting het (zuid)westen van Nederland kan omrijden via de A6/A1 en A9.
Verkeer uit Friesland richting de kop van Noord-Holland kan omrijden via de A6 en de N307 Houtribdijk (Lelystad – Enkhuizen).

Loket Afsluitdijk
Check voor actuele informatie deafsluitdijk.nl en vananaarbeter.nl. Of neem contact op met Loket Afsluitdijk: loket@deafsluitdijk.nl of 0800 – 6040.

|Doorsturen

BuienradarAgenda