Nieuws

Afsluitdijk (A7) richting Friesland vanavond afgesloten voor spoedwerkzaamheden

Rijkswaterstaat voert maandagavond 4 mei van 21.00 uur tot dinsdagochtend 5 mei 07.00 uur spoedwerkzaamheden uit aan het asfalt op de Afsluitdijk (A7). Hiervoor wordt de snelweg A7 richting Friesland afgesloten voor al het verkeer tussen Den Oever en Breezanddijk. De Afsluitdijk (A7) richting Noord-Holland is wel beschikbaar.

Het verkeer wordt omgeleid via de A6 en de Houtribdijk. Breezanddijk en Kornwerderzand zijn tijdens de afsluiting niet bereikbaar vanuit Noord-Holland. De omleidingsroutes worden vooraf op de (matrix)borden aangegeven, de extra reistijd kan oplopen tot meer dan een uur.

Herstelwerkzaamheden asfalt

Vanwege de werkzaamheden in het kader van de versterking van de Afsluitdijk, rijdt het verkeer sinds 15 maart in beide richtingen tussen het Monument en Breezanddijk over de zuidelijke rijbaan van de Afsluitdijk (voormalige vluchtstrook). Als gevolg hiervan zijn scheurtjes in het asfalt ontstaan. De snelheid van het verkeer is na constatering op zondag 3 mei direct teruggebracht naar 50 km/u. Rijkswaterstaat voert maandagavond tot en met dinsdagochtend een spoedreparatie uit om het asfalt te herstellen, hiervoor moet de rijbaan richting Friesland afgesloten worden voor al het verkeer.

Corona-maatregelen

De corona-maatregelen hebben impact, ook op het werk van Rijkswaterstaat. Rijkswaterstaat staat ervoor aan de lat om de kritieke infrastructuur (wegen, vaarwegen en het watersysteem) draaiende te houden. In nauwe samenwerking met de marktpartijen zorgt Rijkswaterstaat ervoor dat beheer en onderhoud, vervanging en renovatie, aanleg en wegen en watermanagement, zoveel als verantwoord mogelijk door kunnen. Rijkswaterstaat en de GWW-sector, waaronder de betrokken brancheorganisaties, houden actief de vinger aan de pols en werken in goed overleg samen. Ook geplande of lopende aanbestedingen gaan zoveel mogelijk door.

Meer informatie
Kijk op de website van De Afsluitdijk voor meer informatie. Actuele informatie over werkzaamheden op de pagina geplande werkzaamheden of neem contact op met Loket Afsluitdijk via 0800-6040.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda