Nieuws

Afscheidstournee Hindrik van der Meer

Hindrik van der Meer is in september vorig jaar aan zijn afscheidstournee begonnen. Hij bezoekt maar liefst 43 kerken, om nog een keer lucht te blazen in het fluitje dat hij altijd in zijn broekzak meeneemt als dirigint. Op 7 juli in de Grote Kerk te Harlingen.

Hindrik van der Meer.

Ooit richtte Van der Meer It Kwartettekoar op, dat nu alweer twaalf jaar met hem onderweg is. Hindrik heeft de leeftijd van 80 jaar bereikt en hij is getrakteerd op een indrukwekkende liedbundel, waarin niet alleen liederen van Hindrik zelf in staan, maar ook van andere componisten. Begin dit jaar is in de Anna Tsjerke van Winsum ‘Hertslach’ gepresenteerd; 170 ‘lieten om it út te sjongen’, zoals de ondertitel aangeeft. “Hier zit de jubel van het leven in, maar ook de motor om het vol te houden”, zo omschrijft Eppie Dam de nieuwe liederen.

Een vierkoppige redactie, bestaande uit Eppie Dam, Jan de Jong, Margryt Poortstra en Gerben van der Veen, boog zich over de selectie uit dertig jaar muzikaal repertoire. Het resultaat is een liedbundel met 272 pagina’s, waar de Friese zangers van alle leeftijden jarenlang mee vooruit kunnen.

Op 7 juli zingt It Kwartettekoar liederen uit de bundel Hertslach in de Grote Kerk in Harlingen. De toernee loopt tot april 2020 en er komen nog 17 afscheidsdiensten in Friese kerken. Het spreekt voor zich dat iedereen deze diensten kan bezoeken. Het complete overzicht met data van de afscheidsdiensten kunt u vinden op de website van het Kwartettekoar.

|Doorsturen

BuienradarAgenda