Nieuws

Actie ‘Tegel eruit, boompje erin’ voor meer groen in Harlinger tuinen

De gemeente Harlingen organiseert in samenwerking met Westra Groenrecyling de actie ‘Tegel eruit, boompje erin’.  Inwoners kunnen zaterdag 28 maart aanstaande hun (sier)bestrating inruilen voor een gratis boom of struik. Dit kan van 8.00 tot 14.00 uur bij de gemeente Harlingen op Westerzeedijk 9.

De gemeente wil met deze actie meer vergroening in de woon- en leefomgeving realiseren. Door het veranderende klimaat, worden hevigere regenbuien verwacht. Het vervangen van bestrating door groen, zorgt ervoor dat er minder water naar het riool en de sloten stroomt. Hierdoor wordt wateroverlast beperkt. 

Gratis compost en korting

De sierbestrating kan gestort worden in de daarvoor bestemde container bij de gemeente Harlingen aan de Westerzeedijk. Voor alle bomen/struiken geldt: op=op. De inruilactie geldt voor minimaal één vierkante en maximaal twee vierkante meter (sier)bestrating tegen één boom of struik. Ook kunnen inwoners gratis compost (maximaal een halve kuub) ophalen en korting krijgen op de aanschaf van een compostbak en/of regenton.

Ambities

De gemeente Harlingen werkt hard aan het ‘vergroenen’ van de woon- en leefomgeving. Zo is er aandacht voor biodiversiteit in het maaibeleid, wordt er bij de (her)inrichting van de openbare ruimte rekening gehouden met de aanleg van bijenlinten, ecologische bermen, struikgewassen, oevers en groene rotondes.

|Doorsturen

BuienradarAgenda