Nieuws

ABN AMRO kantoor Harlingen sluit op 29 november 2019

HARLINGEN - Het ABN AMRO kantoor in Harlingen op Voorstraat 17-19 sluit per 29 november 2019. Dit komt omdat steeds minder klanten het kantoor bezoeken en vaker hun bankzaken online regelen, waar en wanneer ze willen. Dat meldt ABN AMRO in een persbericht.

De medewerkers van het kantoor in Harlingen werken voortaan in een ander ABN AMRO kantoor. Het pand in Harlingen wordt verkocht. De sluiting betekent eveneens dat er een pinautomaat verdwijnt. Voor momenten dat klanten toch een kantoor willen bezoeken, kunnen zij terecht in het kantoor in Sneek op Sint Antoniusplein 1, in Leeuwarden op Willemskade 10 of één van de andere kantoren in Nederland.

Klanten van het kantoor in Harlingen ontvangen een uitnodiging om in één van de andere vestigingen van ABN AMRO ondersteuning bij het online bankieren te krijgen.

Oudere en minder mobiele klanten
Oudere en minder mobiele klanten die extra ondersteuning nodig hebben bij hun bankzaken kunnen terecht bij de financiële zorgcoach. Die helpt onder andere bij het in de eigen omgeving leren omgaan met internet en mobiel bankieren. “Bovendien kan de financiële zorgcoach helpen op momenten dat oudere en minder mobiele klanten behoefte hebben aan ondersteuning bij het nemen en praktisch organiseren van financiële beslissingen”, meldt ABN AMRO. “Dat is bijvoorbeeld bij het op orde brengen van rekeningen of advies tegen financieel misbruik. De financiële zorgcoach van ABN AMRO in Harlingen en omgeving is te bereiken via het algemene nummer van ABN AMRO (0900 0024 - lokaal tarief).

Beeldbankieren 
ABN AMRO investeert de komende tijd in verdere optimalisatie van de online dienstverlening, zoals Beeldbankieren. De bank ervaart dat klanten van alle leeftijden het prettig vinden om via een online videoverbinding waar en wanneer zij het wensen een persoonlijk adviesgesprek met een expert van ABN AMRO te voeren. Voor een hypotheekgesprek kiest bijvoorbeeld 60 procent van de klanten al voor Beeldbankieren. De bank verwacht dat het aantal adviesgesprekken via Beeldbankieren de komende jaren verder toeneemt.

|Doorsturen