Nieuws

Aanmelding Lanenkaatsen zaterdag van start

De aanmelding voor de 69e editie van het Lanenkaatsen gaat zaterdag 14 april van start. Aanmelden kan op www.lanenkaatsen.nl en bij Kamsma Schoenen. De 69e editie van het Lanenkaatsen is van maandag 4 tot en met vrijdag 8 juni. De aanmeldperiode loopt tot zaterdag 2 juni 17:00 uur. Aansluitend vindt de loting plaats bij Piet Paulusma. De lijsten zullen worden gepubliceerd op de website van het Lanenkaatsen en in de etalage van Kamsma Schoenen.

De nieuwe damesgroep (36+) had bij het debuut vorig jaar 27 deelnemers; goed voor 9 parturen. Samen met de 63 dames uit groep 5 bracht dit een recordaantal van 90 dames in actie op de Lanen. Meer dan een kwart van de deelnemers is dame. “Het zou mooi zijn als de dames 36+ groep nog wat zou doorgroeien in aantal”, vindt het Comité Lanenkaatsen.

De groepen 1 (11-16), 2 (17-35), 3 (36-49) en de nieuwe groep 7 (Dames 36 jaar en ouder) zullen de eerste omloop kaatsen op de maandag. De groepen 4 (50-59), 5 (Dames 11-35) en 6 (60+) kaatsen de eerste omloop op dinsdag.

 

Ook dit jaar weer kaatsen in zes perken. Vij op de Lanen en één op de Kleine Ossenmarkt. Het comité verwacht nog verbeteringen te kunnen doorvoeren op de Ossenmarkt, om het spel voor de kaatsers aangenamer te maken. Het zesdee perk geeft het comité de ruimte om te schakelen bij slechte omstandigheden of veel deelname. Wanneer de planning er goed uitziet kan de wedstrijdleiding in de loop van de week besluiten een perk sneller uit het schema te halen.

 

Schoolkaatsen

Ook het schoolkaatsproject op de donderdagmiddag, in samenwerking met de scholen, Sportpromotie Harlingen, kaatsvereniging Eendracht en Stichting Ouwe Seunen Partij, zal weer worden georganiseerd. Vorig jaar was er een flink aantal parturen van verschillende scholen uit de regio. De kinderen vermaakten zich prima op de Lanen. “Het zou mooi zijn als de jongste kaatsers vanaf 11 jaar zich opgeven voor het Lanenkaatsen, om in de voetsporen te treden van vaders en moeders of opa’s en oma’s. Het wordt vast een onvergetelijke gebeurtenis.”

 

Kaatsclinic

In de aanloop naar de 69e editie van het Lanenkaatsen organiseert het comité in samenwerking met hoofdsponsor Prosoft ICT een kaatsclinic op het terrein van Prosoft ICT op Oostpoort. De kaatsclinic, op 25 mei, is voor de bedrijfsleiding van de sponsors, die hier een persoonlijke uitnodiging voor hebben ontvangen. Enkele kaatsprominenten hebben aangegeven mee te willen werken aan dit evenement. Op vrijdagmiddag 25 mei tussen 16:00 en 19.00 uur is er de mogelijkheid om actief of passief mee te doen in een informele setting. Ook is er de mogelijkheid tot netwerken onder het genot van een hapje en een drankje.

Verder is het comité op zoek naar versterking van het keurmesterskorps. Heb je belangstelling om keurmeester of telegrafist te worden tijdens het Lanenkaatsen, neem dan contact op via info@lanenkaatsen.nl.

|Doorsturen