Nieuws

Aanleg glasvezel officieel van start

De aanleg van Delta glasvezel is vandaag officieel gestart aan de Noorderhaven. Voordat de schep de grond in ging, werd er in café-restaurant ’t Noorderke stilgestaan bij dit bijzondere moment.

Officiële aftrap voor de aanleg van glasvezel in Harlingen. Vlnr Edwin Schurink, Piet Grootenboer, Dirk Slot en wethouder Paul Schoute. (Foto: HC - Ubbo Posthuma)

“Glasvezel is de toekomst en ik ben blij dat we nu van start gaan”, zei wethouder Paul Schoute. Wel merkte hij op dat hij graag had gewild dat de Nieuwe Willemshaven ook bij het project betrokken zou worden. “Dat is een onderwerp van gesprek omdat dit onze toekomstige toeristische trekpleister wordt en het belangrijk is om daar glasvezel aan te leggen zodat we klaar zijn voor de toekomst”, aldus de wethouder.

Piet Grootenboer, directeur van Delta Netwerk noemde samenwerking met lokale partijen belangrijk. De samenwerking met de gemeente was heel plezierig verlopen, zie Grootenboer. “De volgende fase is wat de bewoners écht gaan merken. Je ontkomt er niet aan bij de aanleg van glasvezel, dat iedere straat zal worden opengemaakt.” Daarbij staat veiligheid hoog in het vaandel en straks is Harlingen klaar voor de toekomst, aldus Grootenboer.

Manager Dirk Slot van BAM noemde Justin Kappert en Cornelis Hempenius die tijdens dit project verantwoordelijk zijn voor de veiligheid. “Het wordt een groot project voor ons met 7000 aansluitingen en maar liefst 100 kilometer om te graven. Dus elke straat gaat open, maar ook weer dicht. We streven ernaar dat 95 procent ’s avonds weer dicht ligt”, aldus Manager Dirk Slot. 

Vervolgens ging het gezelschap naar de overkant van de Noorderhaven waar kraanmachinist Paul Schoute de graafwerkzaamheden startte.

|Doorsturen

BuienradarAgenda