Nieuws

A31/N31 weer dicht vanwege werkzaamheden

Van zaterdagochtend 9 tot woensdagochtend 13 november is er weer onderhoudswerk aan de N31 en de A31, dit keer tussen knooppunt Zurich en Franeker. Daarbij wordt onder andere de Slachtetille voetgangersbrug tijdelijk verwijderd voor onderhoud.

Gedurende de werkzaamheden is de A31 tussen Harlingen-Havens (19) en Franeker (20) in de richting van Leeuwarden afgesloten voor het verkeer.

Daarnaast is de A31-N31 tussen Franeker (20) en Kimswerd (16) in de richting van de Afsluitdijk afgesloten. Het verkeer wordt omgeleid. Als gevolg hiervan dienen weggebruikers rekening te houden met een langere reistijd.

Zaterdagochtend 9 november 3:00 uur tot zondagochtend 10 november 8:00 uur

  • afsluiting van de A31 voor het verkeer in de richting van Leeuwarden tussen de toerit Harlingen-Havens (19) en de afrit Franeker (20);
  • afsluiting van de  A31-N31 voor het verkeer in de richting van de Afsluitdijk tussen de toerit Franeker (20) en de afrit Kimswerd (16).

Maandagochtend 11 november 6:00 uur tot woensdagochtend 13 november 6:00 uur

  • afsluiting van de verbindingsweg in het knooppunt Zurich tussen de N31 uit de richting Harlingen en de A7 in de richting van Joure.


Omleidingsroutes
Het verkeer wordt omgeleid via de N359 en de N384. Gele borden geven ter plaatse informatie over de werkzaamheden en de omleidingsroutes. Bij ongunstige weersomstandigheden kunnen de werkzaamheden worden uitgesteld.

Onderhoud Slachtetillebrug
De Slachtetillebrug, de voetgangersbrug over de A31, is onderdeel van de Slachtedyk. Dit is een oude route door het gebied met grote cultuurhistorische- en landschappelijke waarde die door het Fryske Gea wordt beschermd. Rijkswaterstaat voert groot onderhoud uit aan deze brug, door de brug volledig te verwijderen, zodat het werk aan de brug veilig in een werkplaats kan worden uitgevoerd. In het voorjaar van 2020 wordt de A31 nog een keer gestremd om de brug terug te plaatsen. Voetgangers kunnen in de tussenliggende periode gebruikmaken van de fietstunnel Getswerderdyk, ten oosten van de Slachtetillebrug.

Meer informatie?
Heeft u vragen over de werkzaamheden? Kijk op 
www.rijkswaterstaat.nl of www.vanAnaarBeter.nl of bel met de gratis informatielijn 0800-8002.

 

|Doorsturen

BuienradarAgenda